IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada изтегля 100 000 машини заради опасност от пожар

Проблемът е с тръбите за гориво на моделите Kalina и Granta

Lada изтегля 100 000 машини заради опасност от пожар

Една от най-големите сервизни акции в историята на АвтоВАЗ - руската компания обяви, че привиква в сервизите си близо 100 000 автомобила, тъй като е възможен сериозен проблем с тръбите, през които минава горивото. Дефектът се появява, след като машината достигне 50 000 км. пробег.
Lada изтегля 100 000 машини заради опасност от пожар
Съобщението идва, малко след като от АвтоВАЗ съобщиха за предстоящото пускане на второто поколение на модела Kalina. Премиерата на машината е насрочена за изложението в Москва през август.

Общо 70 000 бройки от първата версия на Kalina (на първата снимка) ще бъдат привикани за ремонт на горивните тръби, същото важи и за 24 000 автомобила от новия модел Granta (на втората снимка). Всички те са произведени в периода октомври 2011 - март 2012 г.
Lada изтегля 100 000 машини заради опасност от пожар
Проблемът е, че тръбите могат да протекат и това да предизвика пожар. Освен това автомобилите от модела Granta ще бъдат подложени и на допълнителни проверки, като от тях ще бъдат отстрани редица несъответствия, появили се по време на експлуатацията им. Какви са те обаче, от Авто ВАЗ не съобщават.

Любопитното е, че Granta вече беше привиквана в сервизите за отстраняване на заводски дефект. Това се случи само месец след като моделът бе пуснат на пазара.

Тагове: lada granta lada kalina
0 от 500