IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дебютът на състезателня McLaren MP4-12C

Общо 25 автоомобила MP4-12C GT3 ще карат в различни шампионати.

Дебютът на състезателня McLaren MP4-12C

След повече от 50 000 тестови километрa, изминати от прототипи, McLaren обяви официално, че MP4-12C GT3 е готов да чества своя състезателен дебют. Завръщането на марката на пистите ще стане на 31 март, а мястото ще е Нюрбургринг. MP4-12C е част от състезанията по издържливост на немския  VLN шампионат и на ADAC GT Masters първенството.

Седмица по-късно стандартен MP4-12C, на който е базирана  версията GT3, ще дебютира като кола за сигурност в шампионата за издръжливост на FIA в клас GT1 на пистата „Ногаро“ във Франция.
 
Общо 25 GT- тройки ще се състезават в различни състезания в Европа през 2012 година. Ето един бърз преглед на това какво да очаквате:

Gemballa Racing и Doerr Motorsport в немските серии за VLN, Gemballa Racing и Racing Molitor в ADAC GT Masters, Hexis RAcing в Световния шампионат на FIA GT1, Apex Motorsport в някои кръгове на Британския GT шампионат, Lapidus Racing в International GT Open, както и 24 часа на Спа. В шестте кръга от шампионата Blancpain Endurance Series McLaren-ите ще се конкурират с частни Ferrari 458 Italia GT3, Porsche 997 GT3-R, Mercedes-Benz SLS AMG GT3 и др.
 
Отборите, които ще се състезават с McLaren разчитат на именити пилоти, като бившите състезатели от Формула 1 Марк Блъндъл и Дейвид Брабам (победител в 24 часа на Льо Ман и  в американските серии Льо Ман).

Ръководителят  на проекта McLaren GT Андрю Къркалди казва, "Вълнувам се ,че наближава времето, когато 12C GT3 ще започне първия си състезателен сезон. Отзивите от клиентските тимове, които са получили колите си, са много положителни. Само за една година McLaren GT измина пътя от концептуален модел до готов състезателен прототип. Ще научим повече за колата в първите кръгове от сезона. Очакванията са високи. Това е кола, взаимствала много технологии от Формула 1.“

Тагове: gt3
0 от 500