IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Continental разработи автопилот за автомобили

В основата на системата стоят радар и камери

Continental разработи автопилот за автомобили

Компанията Continental разработи система за полуавтоматично управление на автобилили, съобщава изданието Autoweek. Първият образец бе поставен на седана Volkswagen Passat, който измина повече от 16 000 км по натоварени пътища.

От Continental уточняват, че за разлика от други компании, създаващи автопилоти от нулата, те са взели напълно готово решение. То намалява стойността на разработката и редуцира времето, нужно за пускане в серийно производство. Технологията ще се използва само като допълнителна система, като не изключва участието на водача в управлението на автомобила.

"Технологията е способна да помага при движение по натоварени пътища с голям трафик, като поема системата за управление и по този начин помага на шофьора да си почива", заяви главният инженер на Continental Ибро Мухаремович.

Системата работи на основата на специален радар, наричан LIDAR (Light detection and ranging) и видеокамери, които откриват препятствията на пътя и изчисляват разстоянието до тях. Освен това в нея влизат активен круз-контрол, който в случай на опасност позволява на автомобила да спре напълно, а също така и система, контролираща волана и педала на газта. Нейната задача е да помогне на водача са пести гориво по време на пътуването си.

По-рано прототипи на автопилоти за автомобили показаха BMW, Volkswagen и Volvo. И докато при германските производители те позволяваха на колите да се движат напълно самостоятелно - да изпреварват, да спират и да се престрояват, то при Volvo системата работи само при движение в колона.

Тагове: continental
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    баварец и ти си тъпо парче.Обърни внимание на думата автомобилостроители и тогава се прави на умник!speedart ти обаче си по-глупав.Направо водиш класацията.Волво от доста време не е собственост на Форд.Но дори и да бяха пак нямаше да са германски по простата причина,че Форд си е 100% американска компания.Само бечмозъчни чутори,като твоята не могат да вдянат такива елементарни неща.Съжалявам,че трябваше да ви обяснявам на вас двамата толкова прости факти,но явно се налага.
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    май волво вече е на някакви жълти, леееко дръпнати, определено не гермаци
  • #9
    4 rate up comment 7 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Ей смешни травестити я пак помислете Volvo на кого е...на Германското подразделение на Форд , град Кьолн..
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    когато някой *** обижда на "***" винаги ми става смешно. и континентал като не е германска каква е? това е една от най големите фирми доставчици на автомобилна електроника и компоненти и е германска, прави и гуми да - и то доста добри. така че браво на конти. брао на германците.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    xaxaxa pochna se - abe poslednie anonimen - ti kato si toooolkova inteligenten, ne si li chuval, che sled zapetayka se ostavq razstoqnie?
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    Нередузира,а редуЦира.ПП: да му имам името на главния инженер на Continental... ;-)))))))))
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    *** speedart,нито Континентал,нито Волво са германски автомобилостроители.Освен това германски се пише с малка,а не като теб с голяма буква.Не само ***,ами и неграмотен.Типичен гоуфаджия.
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    speedart се проявява за пореден път като форумният ***.Тъпо,но упорито момче да докаже и покаже на другите липсата на интелектуални способности.Типичен Гофаджия...
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    По-рано прототипи на автопилоти за автомобили показаха BMW,VW и Volvo....айде да четеме статията..
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Какви автомобили точно произвеждат Continental?