IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker пуска модел за 50 000 долара

Седанът Nina ще използва двигател BMW и ще има размерите на Серия 5.

Fisker пуска модел за 50 000 долара


Производителят на хибридни автомоибли Fisker Automotive показа първата скица на своя нов модел Nina, който трябва да бъде най-евтиният в моделната гама на компанията.

Става дума за седан с 4 врати, който също ще бъде хибрид. Той ще съчетава електрически мотор и 4-цилиндров двигател с вътрешно горене, който ще зарежда батериите по време на движение. Двигателят за американската компания ще се доставя от BMW, а Nina ще бъде със същите габарити като 5-а серия на баварците (на снимката).

Автомобилът, чиято световна премиера ще се състои на 4 април в Ню Йорк, ще се появи на пазара догодина, като цената му ще бъде около 50 000 долара. Седанът ще се произвежда в град Уилмингтън, щата Делауър, в завода, който компанията Fisker купи от GM за 22 млн. долара и в който по-рано се произвеждаше спортният Pontiac Solstice.

До края на годината Fisker предвижда да пусне в серийно производство и спортният хечбек с 5 врати Surf. Този модел се задвижва от два електрически мотора с обща мощност 408 к.с. и въртящ момент от 1330 Нм. Fisker Surf ускорява от 0 до 100 км/ч. да 6 секунди, а максималната му скорост е 201 км/ч.

Източник: Fisker

Тагове: fisker nina
0 от 500