IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari направи кола за Ерик Клептън

Легендарният музикант си поръча 458 Italia с V12 двигател

Ferrari направи кола за Ерик Клептън

Ferrari често пуска уникални суперколи за своите най-предани клиенти. През 2008 г. компанията направи версия на F430, която получи допълнително SP1 към името си и бе предназначена за богат японски колекционер.

Година по-късно пусна P540 Superfast Aperta, който бе на платформата на 599 FTB Fiorano, а сега в рамките на програмата Ferrari Special Projects бе създаден моделът Ferrari SP12 EPC (Special Program V12) специално за Ерик Клептън.


Преди около 2 години легендарният музикант, който е един от най-страстните колекционери на Ferrari, си поръчва 458 Italia. Уникалното при този автомобил е, че той е снабден с двигател V12, а не с обичайния за този модел V8. Клептън лично посещава завода на Ferrari в Маранело, за да направи поръчката и избира мотора, който се слага на моделите 599 и Enzo.

Машината вече е напълно готова и се вижда, че за нейния дизайн са използвани някои елементи от 12-цилиндроното Ferrari 512 BB, което се произвеждаше в края на 70-те и началото на 80-те години на ХХ век. В момента уникалният автомобил на Клептън е изложен в представителството на Ferrari в Лондон.


Снимки: Pistonheads

Тагове: ferrai ferrari sp12 epc
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ferrari pravqt mnogo krasivi neshta, no tova ne e sred tqh spored men.. :)
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    И понеже е поръчково Ферари,и като гледам ще е единична бройка,след след години ще струва 10 пъти повече за колекционери.
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Ерик Клептън освен, че е невероятен музикант, очевидно е много на ти с колите, защото винаги, когато чуя за негова кола, тя е някаква невъобразимо яка. Добре, поръчкови са, но българските и руските мутри също си поръчват колите и понеже нищо не разбират, собствениците им, правят возилата си от плашещи, през шокаритетни, до откровено гадни.
  • #2
    19 rate up comment 0 rate down comment
    raptor ( преди 12 години )
    Mnogo e gotino! Napravo radva! Kak se su4etava modernoto s klasi4eski elementi!
  • #1
    25 rate up comment 0 rate down comment
    zoom~zoom ( преди 12 години )
    Mr. SLOWHAND znae kak da se gevezi i mu durji kraq...bravos!