IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска нова евтина марка

Първият модел ще струва между 5000 и 7000 евро

Volkswagen пуска нова евтина марка

Volkswagen възнамерява да се включи пълноценно в борбата за привличане на клиенти при евтините автомобили. В плановете на концерна влиза разработването на напълно нов бранд, в който да реализира опита си в лоукост-сегмента.

"Със създаването на новия бранд смятаме да превземем пазарния сегмент в диапазона между 5000 и 7000 евро - съобщи ръководителят на изследователския отдел на Volkswagen Улрих Хакенберг. - За да успеем изходът е един - да извадим от един автомобил всичко излишно, за да може той да стане достъпен за всички и същевременно да си остане истински автомобил".

В моментa VW продава на пазара в Индия модела си Vento на цена около 7 000. Бъдещият модел трябва да бъде още по-евтин и на първо време ще бъде предназначен за китайския пазар. По габарити автомобилът ще бъде подобен на Seat Toledo. Хакенберг обаче отказа да съобщи кои китайски партньори на VW ще участват в проекта.

Към момента в Германия най-евтиният модел с марка Volkswagen е хечбекът Polo с 1.2-литров  мотор във версията Trendline. Той струва 12 450 евро.

0 от 500
  • #16
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    В статията ясно намекват,че ще продават старите си модели,но под нова марка.Това не означава нова кола,а нещо като германската ТАТА.Това е отчаян опит да се опънат на Hyundai на развиващите се пазари.Нямат шанс.
  • #15
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да,германците.
  • #14
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    И пак ще има хора, които да си купуват VW
  • #13
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Умен подход! От ФВ знаят, че и на хладилник да му завинтят 4 колела и 2 емблеми и като автомобил пак ще го купуват!Радост за старателните японци и корейци! Ще се възползват като от вица за "евтиното си е евтино,"
  • #12
    6 rate up comment 11 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    не виждам как ще направят кола за толкова пари, освен ако не се згобява в китай или индия. а аз кола от там не мисля да си вземам. ако ще купувам кола за 7к евра ще си взема прилична марка, сглобявана в европа, 5-6г или малко отгоре и с добра срвизна книжка. и да не е френска. а ако е от италия - има 2-3 модела най много за избор.
  • #11
    21 rate up comment 7 rate down comment
    къде са ВАГините? ( преди 12 години )
    ...истинска маркова кола за 5-7000 евро.==========================================Върви на лекар момче, докато не е станало късно. ФВ били истинска маркова кола.ХАхахахахаха ти ми оправи деня. Това трябва да се запише в златният фонд на бисерите от форума.Хахаха...
  • #10
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хюндай здраво ще го отнесът. Рекламките за и30 с цена 18000лв. - 9000 евро и и20 за 16000лв. -8000 евро вече няма да вървят. Защо хората да си купуват евтина реплика на Опел Корса за 8000 евро когато може да си купят истинска маркова кола за 5-7000 евро.
  • #9
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    е че те направиха кола, която да не прилича на кола, да е без нищо, което може да потрябва на един нормален човек и пак и искат има-няма 20-25000 парички (up!)значи искат да продават нещо като колата на фред флинстоун...успех
  • #8
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Онзи ( преди 12 години )
    днес да не е ден на автомобилния хуморауди ще правят МПВ фолка еФтин автомобил
  • #7
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ибааха им мамата на Хюндай.