IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рали Дакар 2013 ще стартира от Перу

За първи път в историята си „Дакар“ започва от пустинята

Рали Дакар 2013 ще стартира от Перу


35-то издание на състезанието ще се проведе за пета поредна година в Южна Америка, като ще стартира на 5-ти януари и ще завърши на 20 януари.

За първи път в своята история рали Дакар ще стартира от Перу, съобщиха организаторите на надпреварата. Никое от изданията отвъд Атлантика досега не бе започвало директно с пустинни етапи.

Старта ще бъде даден в столицата на Перу Лима, после трасето ще пресече Аржентина и ще стигне също за първи път до Сантяго де Чили.

„Организирахме четири издания в Южна Америка и открихме много нови неща. Сега с увереност и внимание проучваме възможностите за трасето, което ще започне и ще завърши край Тихия океан. Опитваме се да разширим границите, като правим постепенен преход, а формата набира все по-голяма репутация на континента“, казва директорът от А.S.O Етиен Лавен

„Сега правим нов маршрут. Трите най-големи испаноговорящи страни са включени в него. Този път маршрута минава през Перу, Аржентина и Чили, но от север на юг. Дакар ще мине покрай тихоокеанското крайбрежие между Лима и Сантяго, като същевременно ще прекоси пустинята Атакама и ще се качи високо в Андите. Обещаваме да осигурим изпепеляващ състезателен сценарий“, допълва той.

0 от 500