IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Станаха известни цените на новия Mercedes-Benz G-Class

Най-мощната версия ще струва 222 000 евро

Станаха известни цените на новия Mercedes-Benz G-Class

Обновената версия на всъдехода Mercedes-Benz G-Class трябва официално да се появи пред публика в началото на лятото, но вече станаха известни някои технически подробности, както и цените на автомобила.

„Заредената” версия на кубчето, както наричат легендарната машина - G55 AMG, вече ще се казва G63 AMG. Тя ще се лиши от 5.4 литровия, 8-цилиндров бензинов мотор за сметка на туин-турбо двигател V8 с обем 5.5 литра и мощност 544 к.с. Новият силов агрегат ще бъде комбинират със 7-степенен автомат AMG Speedshift Plus. Цените на тази версия в Германия ще стартират от 115 500 евро.

Най-мощната G-Class - G65 AMG, ще получи 6.0 литров, 12-цилиндров мотор с мощност 612 к.с. и 7-степенен автомат. А също така и доста сериозна цена – 222 000 евро.

Сред останалите варианти, които не са дело на AMG, най-достъпна ще бъде версията G350 BlueTEC, която е с дизелов мотор с мощност 211 к.с. Нейната цена е 88 896 евро. Модификацията G500 с бензинов 8-цилиндров двигател ще струва 104 148 евро, а откритият вариант на Mercedes-Benz G-Class ще бъде малко по-скъп – 105 140 евро.

Тагове: mercedes-benz g-class
0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Големи специалисти,бе! Вие май от G-класата не сте слизали.Преди 2 години, на същото изложение в Женева имаше изложен един бял G-500 само със скомния надпис на предното стъкло: "Аз съм вече на 30 години, но ще ви надживея всичките".А за специалиста по-долу японците са направили заедно с франсетата Qashqai-"евтино и хубаво".
  • #1
    22 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    С тези високи цени пак ще продават само на заклети и много богати фенове.Неоправдано висока цена неотговаряща на качеството.Това е Г-класата.Едно време бяха надеждни,защото нямаха никаква електроника,а сега всичко дефектира,направили са е прекалено тежка,вътре е тясна,все още е кубче,а офроуд възможностите много са намалели.Дано поне малко да са подобрили комфорта на возене,че там е пълна скръб.Прекалено твърдо окачване.