IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia обнови Sorento

Моделът дебютира първо в Америка

Kia обнови Sorento


Kia разпространи снимки на обновения кросоувър Sorento. Моделът е актуализиран, като промените са засегнали както екстериора, така и салона, но те не са довели до драстични разлики.  Kia Sorento за моделната 2013 година ще се появи в дилърската мрежа през лятото на тази година, но първо ще бъде пуснат в Северна Америка. Публичната презентация на корейския SUV е планирана за автосалона в Ню Йорк, през следващия месец, поради което и представения фейслифт е съобразен с района отвъд Атлантика.

По външния вид на обновеното Sorento са пипнати предницата, където е стилизирана бронята,  въздухозаборника и радиаторната решетка. Нови цветови акценти имат 17-инчовите алуминиеви джанти.Топ вариантът на кросоувъра ще бъде с хромирани ауспуси, LED-светлини отзад и 18-инчови колела.

В интериора, стандартно вече ще е наличен пълен ел. пакет, климатироник, телескопичен волан и аудиосистема от ново поколение. В опциите влизат информационно-развлекателна система  и пакет Convience Plus, предлагащ електрически регулируема седалка за водача и кожен волан. Най-високото ниво на оборудване включва предни седалки с подгряване и вентилация, по- спортни педали, осветление в краката и др.

В Северна Америка Kia Sorento ще се предлага с избор между три бензинови двигателя, всичките куплирани с 6-степенна автоматична трансмисия. По—малките бензинови варианти са с обем 2,4 литра. Единият, е с мощност 175 к.с. и въртящ момент 229 Нм. Другият е GDI и генерира съответно 191 к.с. и 245 Нм. Най-мощният мотор е  3,5-литров V6 с 276 коня и 336 Нм въртящ момент. Обновеният Kia Sorento ще се предлага както с предно, така и с 4х4 задвижване.

Тагове: kia sorento
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Brayan ( преди 12 години )
    Well macaadmia nuts, how about that.
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    навигацията, дисплея на климатика, кръглите въртяши бутони и двата малки и двата големи 1:1 свалени от ФВ Туарег модела от 2003г. Няма такова безподобно крадене. Корейците за поредев път се изложиха
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Volanadjia ( преди 12 години )
    А и може би не виждам добре вече, ама тия линии на калниците не съм ли ги виждал 1 към 1 в БМВ Х-серийте...че даже и джантите са бая подобни.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Volanadjia ( преди 12 години )
    Причината за малкият клиренс е в простичкия факт, че за американците черните пътища са в по-добро състояние в пъти от нашите извънградски. А и никой не се катери по бордюрите да паркира. Иначе безспорно това е един от най-грозните автомобили които съм виждал...
  • #4
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Егати мазната трътка е Туарег и Кади. Киата ги бие като качество,гаранции и дизайн отвсякъде германските еднодневки.
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Naprotiv, cenata mu e ot 20000E do 44000E, koeto si e sme6no, no tia i kolata e takava!
  • #2
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ооо добре, добре този път са изкопирали централната конзола на стария Туарег. Браво след като Китайците купят СААБ, Хюндай-Киа ще останат единствения производител в света на евтини реплики на Европейски марки.
  • #1
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Хамерканците и... ( преди 12 години )
    Това само хамериканците и онзи топ-*** До6о могат да харесат.