IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar промени логото си

Избра по-мускулеста котка.

Jaguar промени логото си


Компанията Jaguar обяви, че променя фирменото си лого. Британците са традиционалисти и трудно се разделят с това, което е зад гърба им, но сега заявяват, че правят най-съществената промяна на емблемата си през последните 40 години. Реално погледнато няма нищо революционно в новото лого - на него отново е изобразена хищната котка във скок, като разликата е, че ягуарът е станал по-мускулест.

Въпреки твърденията, това не е първата промяна на фирмения символ за последните години. През 2002 г., когато Jaguar вече бе част от Ford, а и участваше във Формула 1, логото доби металически оттенък и стана релефно.

След последната промяна котката е станала още по-изваяна (сякаш е минала през фитнес салон), а буквения шрифт е леко изменен и е добил повече дълбочина. В Jaguar са убедени, че сегашното лого е в съответствие с екстериора на новите модели, особено на най-луксозните, като седана XJ.

Следва да се отбележи, че еволюционните промени в логото са част от широка рекламна кампания, чиято цел е да спечели нови клиенти с по-освободен начин на мислене. Последният ярък пример за тази политика бе премиерата Jaguar XF във версия комби, която се състоя на автомобилното изложение в Женева.

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Alfa ( преди 12 години )
    Mi taka de - to starite izglejdat kato kotenca, a jaguara po priroda si e edra i nabita kotka. Samo 6rifta trqa6e da ostavqt ;/
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    много ми харесва новото лого и шрифт. само да можеха да направят нещо подобно и с колите, и щеше да е супер.
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    тея друга работа нямат ли си?
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    thebrainless ( преди 12 години )
    Стария е по-добър с тази свтлина идваща от контражур, по-острите и стилизирани форми, стария шрифт е известен и познаваем от всички, а новия изглежда като всеки друг съвременен който в момента е "модерен" - примено сравнете този с на Subaru Outback. http://***.cartype.com/pics/1589/full/subaru_outback_new.jpgОт опит знам, че "модерните" шрифтове имат доста кратък живот.
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Новия е така някак си, по-*** ,по Индийски ,все пак да се знае кой е собственика.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    А според мен сегашната котка копира малко по-точно тази отпреди 2002. Единствената разлика която забелязвам е, че задния крак на старата е малко по-опънат от новата. Ако на това му викате мускули... Според мен просто са си сменили шрифта и са пооправили светлосенките в котката.
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    логото добре, ама шрифта на мен лично не ми харесва, стария ми допада повече... не че ако имам възможност да си купя джаг ще се разубедя само заради единия шрифт, но все пак :)
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    NANI ( преди 12 години )
    Голямата котка има страхотна возия ;)