IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus махна покрива на Exige S

В Женева компанията показа и модификацията Evora GTE F1 Team

Lotus махна покрива на Exige S

Два впечатляващи модела показа Lotus на изложението в Женева. Британците "махнаха" покрива на заредената версия Exige S и демонстрираха възможностите на специална модификация на Evora GTE.



Снабденият с мек свалящ се покрив Exige S разполага с 6-цилиндров двигател на Toyota с обем 3.5 л. Той има мощност от 350 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Моторът може да се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия и с роботизирана SPS (Serial Precision Shift ). Теглото на автомобила е 1110 кг., което е с 20 кг. повече от версията купе.
От 0 до 100 км/ч. роудстърът достига за 4 секунди, а максималната му скорост е 233 км/ч. Разходът на гориво в градски условия е 14.5 л/100 км, а извън града - 7.6 л/. Разходът на вредни емисии СО2 е 236 г/км. Открият Lotus Exige S ще се продава само в Азия и Европа.
В Женева бе представена и специална модификация на най-мощния автомобил (не състезателен) на Lotsus - Evora GTE F1 Team. Моделът е посветен на завръщането във Формула 1 на световния шампион от 2007 г. Кими Райконен, който сам показа машината пред публика.



Новата версия е с купе от карбон, което прави Evora GTE F1 Team със 105 кг по-лека от обичайната версия. От Lotus уточняват, че машината все още не е сертифицирана, но се надяват това да стане най-късно да месец май и тя да бъде пуснат в серийно производство.
Спортният автомобил запазва двигателя на обичайната Evora. Той е дело на Toyota и е 3.5 литров с мощност 444 к.с. Цената на Evora GTE F1 Team ъв Великобритания е 125 000 паунда.
 

Тагове: lotus
0 от 500