IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot възражда легендарното GTi

Французите представят два концепта на 208 в Женева

Peugeot възражда легендарното GTi


Целта на Peugeot е до 2015 г. да пусне на пазара 5 нови модела и първата крачка е именно започващото следващия месец изложение в Женева.

На него френската компанията ще демонстрира 10 свои представители, сред които е и събитието на годината за Peugeot - премиерата на новото 208. Моделът ще бъде представен в компанията на два прототипа - XY Concept и GTi Concept, за които вече стана дума днес.

Базирани на 208 с 3 врати, тези концепции предлагат две отделни и забележителни интерпретации на скока на поколенията, направен от 208  - XY Concept е адресиран към градските хора, които искат да бъдат различни и държат на стила, докато GTi Concept представлява прераждане на една легенда.

Двата прототипа представят новия цвят Pulsion, отличават се със стилистични и аеродинамични елементи, забележителен интериор и богато оборудване.

GTi Concept е снабден с 1.6-литров турбомотор с мощност 200 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Тази комбинация се използва за купето Peugeot RCZ, като ускорението от 0 до 100 км/ч става за 7 секунди, а максималната скорост е 225 км/ч.

Прототипът има по-широка следа, допълнителни аеродинамични елементи, 18-инчови джанти, мощни спирачни механизми - предни дискове с диаметър 302 мм и задни - 249 мм. Освен това, за да се посочи приемствеността с модела 205, логото GTi e поставено на решетката на радиатора.

Другият прототип на 208 - XY, от своя страна трябва да даде отговор на Citroen DS3. Той ще бъде пуснат в лимитирана серия, отличаваща се с индивидуалност при оформлението на екстериора и салона. Хечбекът също е с 18-инчови джанти, като при GTi, но има стъклен панорамен покрив, светодиоди на фаровете, хромирани елементи на екстериора, а също така и нова радиаторна решетка и разширени калници.

В салона централната конзола, покривът, воланът, лостът на скоростите и вътрешността на вратите са обшити с тъмно-червена и сива кожи. Нова е системата за осветление в купето, както и металните дръжки. Прототипът XY е получил 1.6-литров, дизелов агрегат с мощност 115 к.с. и 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Тагове: peugeot 208 gti
0 от 500