IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи шейкдаун с Mercedes F1

Вкараха Mercedes F1 W03 в ролята на филмов герой

Първи шейкдаун с Mercedes F1


Mercedes W03 е болидът, който се очаква с голямо нетърпение от специалистите във Формула 1. Напоследък имаше много спекулации и догатки за бъдещата „сребърна стрела“. Конкурентите започнаха да подозират нещо нередно и да се чудят защо толкова се бави появата на автомобила за сезон 2012. Ето, че тимът на  Mercedes AMG направи първи шейкдаун с W03, на пистата Силвърстоун, който бе наречен „секретен“.

Официалният дебют на болида ще е през другата седмица, когато са тестовете на Барселона. Новата кола завъртя точно 100 километра. Първите 50 от тях кара Нико Розберг, а след него в кокпита влезе и Михаел Шумахер. Според правилата този неофициален тест е разрешен, за да бъде заснето видео и да бъде направена фотосесия на тима и болида.

Вицепрезидентът на спортния отдел на Mercedes-Benz Норбърт Хауг каза, че „това ще помогне за по-пълноценно представяне след седмица“. „Не може да направим реална оценка на бързината и качествата на болида, защото той беше обут с демо версия на гумите  Pirelli, а и състезателите караха по съкратената конфигурация на пистата“, допълва бившият журналист.

По време на сесията нито Розберг, нито Шумахер са срешнали проблеми с болида. За сега подробностите около иновациите в колата са завоалирани, но едно е ясно, че както повечето от останалите отбори и  Mercedes е със стъпаловиден нос. Единствено McLaren остана с конвенционален нос.

"Както сигурно сте забелязали и нашата кола е с „гърбав“ нос. Това е едно динамично и оригинално техническо решение. Като цяло, нямахме проблеми с болида и се надяваме на успешен и ползотворен тест в Барселона. Тестът в Херес също беше ползотворен за нас, защото научихме нови неща за гумите и изпитахме някои неща от бъдещия ни болид“, признава Хауг.

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Всъщност аз броих и Кими, но явно съм пропуснал някой от другите :) Явно трябва да ги изброим, за да не стават грешки. Михаел Шумахер, Фернандо Алонсо, Кими Райконен, Люис Хамилтън, Дженсън Бътън, Себасиен Фетел6 са :) Всички тези пилоти са печелили световната титла, така че знаят как се печели. мат и достойни конглокенти от другите пилоти. Възразждат се легендарни тандеми като Уийлямс-Рено /чакаме догодина Макларън-Хонда/, Лотус... Обещаващ е този сзон.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Прави сте, но Шумахер е друга бира. Льоб би предизвикал същия интерес, ако сега се появи във F1. Това не са случайни шампиони. По-скоро автомобилите им са случайни. Наистина мисля, че една победа на Шумахер ще разбуни духовете и ще върне много хора на пистата и пред телевизорите.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Fenix ( преди 12 години )
    Всъшност след завръщането на Кими шампионите станаха 6 ;)
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Ф1 си е интересна и така. В момента има 5 състезаващи се световни шампиони. Всеки от челните отбори си има по един, а Макларън даже двама такива. Така че сезонът е обещаващ.
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Дано тая година имат по-големи успехи от предната. Ако Шумехер успее да се качи на стълбичката, това ще предизвика такъв фурор, че F1 отново ще стане Спортът.