IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Twizy тръгва из Европа

Малкото електрическо Renault е идеалното решение за града.

Twizy тръгва из Европа

Renault  ще атакува европейските пазари с малки електромобили. Испанските дилъри на френския производител обявиха, че през април ще стартират продажбите на перспективното  Renault Twizy.



Цените на компактния електромобил в Испания ще започват от 6990 евро, но там държавата субсидира ековозилата, така че купувачите ще трябва да заделят само 5 000 евро. Това е приблизително цената на един прилично добър скутер, каквито са на особено голяма почит в страните от Западна Европа заради практичността им в градското движение. Renault Twizy е в състояние да преодолява от 60 до 100 км с едно зареждане, в зависимост от условията. Това на практика е достатъчно за отиване и връщане от работа в рамките на един ден. Пълното зареждане на акумулаторите отнема около 3.5 ч.

 

Двуместната количка е оборудвана с въздушни възглавници, колани за безопасност и дори има багажник, в който може да влезе  средно голяма раница. Максималната скорост на Renault Twizy е 80 км/ч. Създателите на електровозилото са сигурни, че това е бъдещето за индивидуалния транспорт в големите градове.

 

Освен в Испания  Twizy ще дебютира по пазарите на няколко държави, сред които  Франция, Великобритания и Германия. Първите поръчки за компактната кола започнаха през миналата година.

Тагове: renault twizy
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Twizy ( преди 12 години )
    2 местно е!
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    1 Това нещо е 1 местно а не 2.2.Предназначено е за белия свят където са "малко" по интелигентни от нас.3.Тука няма да дойде щот си знаем че от Голфу по убаво нема.4.Кой у нас ще даде 10000лв за тауй като може да вземе 15г. БМВ 200 коня с АГУ разбира се.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Би било идеално за какичики и жени,поне те ще са с принос за по-чист въздух,докато на повечето все още ще им нужен заканителния рев на звяра под капака-а той папа бензин или нафта. Но някой ден и "озвучаването" на електричките ще бъде по избор-иначе улиците ще се пренапълнят с безшумни "убийци"
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Blake ( преди 12 години )
    След месечната такса за батериите в размер на 45 евро (ако пробега е до 7500 км/година, иначе ще е повече таксата), далаверата става точно никаква, щото разхода се равнява на този на автомибил с ДВГ, който гори около 6/100, каквито автомобили има доста, при това доста по-комфортни от това возило...
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    що не земат да го обурудват с техниката на един 5-600 кубиков скутер. ако масата му е 5-600 килограма ще гори 4л на градско и много хора биха си го взели мисля.