IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

De Tomaso става китайски

Възродената италианска екзотика бе продадена на китайци

De Tomaso става китайски

Бизнесменът Жан Марио Росиньоло е продал контролния пакет акции на възродената марка De Tomaso на италианската компания Car Luxury Investment, която е собственост на китайската инвестиционна група Hotyork.

Представители на Hotyork потвърдиха, че в момента двете страни уточняват последните дтайли по сделката, а окончателния договор ще е готов до няколко дни. „Проучихме из основи бизнес плана De Tomaso и стигнахме до извода, че можем да развием безценния потенциал на марката“, казват инвеститорите. Китайците дори обещават, че съвсем скоро работата на предприятието ще се разшири, а всички работни места ще се запазят.

По-рано стана ясно, че  Росиньоло е продал за 12 милиона евро и правата за производството на първия De Tomaso, след възраждането на марката – кросоувъра Deauville. До продажбата на иконичната марка се е стигнало заради финансови трудности, вследствие на което няколко месеца не са били плащани заплатите на служителите.

Високопроходимият кросоувър De Tomaso Deauville е дело на дизайнерското студио Pininfarina. Той направи дебют пред публика на автосалона в Женева 2011. Очакваше се миналата година да започне неговото производство, но се забави. Автомобилът се задвижва от V6 2,8 литров GM двигател, с мощност 300 к.с, а като опция има и V8 с мощност 550 коня.

Тагове: pininfarina de tomaso
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    anonimen ( преди 12 години )
    Gospod sazdal sveta,a vsichko ostanalo Kitai.DA JIVEEE KITAI
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Naistina sveta neotiva na dobre- predskszaniata sa;Kitai s vsi4ki tehnologii i saius s Rusnacite za resursi.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Ееее...чак пък горозноо MaXx^GaBbEr направо се уливаш :))) просто нищо особенно като дизайн...но иначе си изглежда доста прилично :)) абее хубаво е ако се реализира ще има успех особенно в Китай :))
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 12 години )
    Китай са номер едно във всички неща и просто чакат ;))ресурсите са там вкл и производството....така,че се огледай наоколо и кажи кое не е КИТАЙСКО???
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    Тва много грозно пък не знам ква екзотика... Света не върви на добре. Да закриват борсите и подобни, че 1во ще ни затрият с виртуалните си пари, а после и в реалния живот. Китайците изкупиха все що има световни облигации и сега дърпат конците на всичко. Обама не може да си избере сам тоалетна хартия без да пита Китайците вече. Така е с прекалена толерантност и ламтене за пари, до това води :) Остава да купят и големите концерни като VW,FIAT,BMW,MERC и да се свършва :D
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    pepi ( преди 12 години )
    kakvoto pipnat tiq smradove jalturite go osirat