IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеното Ferrari California е по-леко, но по-мощно

Купе-кабриолетът вече разполага с 490 к.с. и 505 Нм

Обновеното Ferrari California е по-леко, но по-мощно

Компанията Ferrari показа обновената версия на купе-кабриолета California, който е по-лек, по-мощен и по-бърз от предишния си вариант. Новият модел ще бъде представен официално пред публика на изложението в Женева през март.

Мощността на 4.4-литровия двигател на California след смяна на изпускателната система и препрограмиране на блока за управление на мотора нараства от 460 на 490 к.с., а максималният въртящ момент вече е 505 Нм (срещу 485 в стария вариант). Ускорението на машината от 0 до 100 км/ч вече става за 3.8 секунди, което е с 0.2 секунди по-бързо. Максимланата скорост от 310 км/ч си остава същата.

Заради използването на алуминиеви детайли в окачването теглото на новата версия е намалено с 30 кг. и сега е 1705 кг. Освен това California е получила като опция спортния пакет Handling Speciale, който подобрява управлението. Той представлява система за промяна на настройката на амортисьорите в зависимост от пътните условия. Машината е снабдена и с по-твърди пружини, ново кормилно управление и модернизирана трансмисия, която позволява с 10% по-бърза смяна на предавките.

Тагове: ferrari california
0 от 500