IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus ще покаже през май своя нов модел

Компанията вече работи активно върху мотора и скоростната кутия

Lotus ще покаже през май своя нов модел

Промяната на собствениците по никакъв начин няма да се отрази на развитието на Lotus, обяви шефът на марката Дани Бахар. В момента компанията от Малайзия DRB Hicom прави опити да купи Lotus от Proton и след това евентуално да го продаде. Като следващ купувач се спряга инвестиционния фонд Genii, който притежава отборът на Lotus във Формула 1.

Евентуалният нов собственик обаче е запознат с плановете на производителя и напълно ги одобрява. А основното в тях е подмяна на моделната гама през следващите 5 години.Първата крачка ще бъде направена още през май, когато Lotus ще покаже прототип на своя следващ модел. Той ще е с нова скоростна кутия и с нов 8-цилиндров двигател, върху които в момента се работи активно.

Според Бахар до момента Lotus е получил и изпълнява 400 поръчки за модела си Exige, като с парите от тях ще бъде осигурено финансирането на компанията. Още 200 купувачи са си поръчали Evora GTE, чиято хомологация трябва да завърши през май. Този автомобил представлява версия на състезателния болид, участващ в „24 часа на Льо Ман” и разполага с двигател с мощност 444 к.с.

Тагове: lotus proton genii
0 от 500