IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X3 с нов двигател

Версията xDrive28i остава без 3.0-литровия мотор, сменя го 2.0-литров

BMW X3 с нов двигател

Компанията BMW обяви, че ще подмени двигателя на една от модификациите на кросовъра X3. Версията xDrive28i ще остане без 3.0-литровия си, 6-цилиндров агрегат с мощност 258 к.с. и въртящ момент от 258 Нм. На негово място ще се появи 2.0-литров, 4-цилиндров турбо-агрегат. Неговата мощност е 245 к.с., а максималният въртящ момент 350 Нм.

С този мотор кросовърът ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 6.7 сек. Това е с 0.2 сек по-бързо от старата версия с шест цилиндъра. Средният разход на гориво е 7.5 л/100 км, което е с 1.5 литра по-малко от досегашната версия на BMW X3 xDrive28i.

Освен това моделът Х3 скоро ще получи системата Driving Experience Control. Тя позволява с клавиши на централната конзола да се променят насторйките на кормилната уредба, на системата за стабилизиране, трансмисията, както и на чувствителността на педала на газта. Системата работи в 4 режима - "Comfort", "Sport", "Sport+" и икономичния "Eco Pro".

В оборудването на кросовъра също така ще се появят и нови опции като предупреждение за пресичане на осовата линия, както и система No Overtaking Display, която предупреждава за забрани за изпреварване. Тя се състои от специални камери, които следят пътната маркировка и знаците, и когато те не позволяват изпреварване, предупреждава водача със специален символ, който се появява на дисплея.
 

0 от 500