IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

180 авто-реликви на търг

Уникални коли и авто-ценности ще бъдат разпродадени на Силвърстоун

180 авто-реликви на търг

Каталогът с колите, моторите и ценностите, свързани с моторните спортове за „Race Retro and Classic Car“ (състезателни ретро и класически автомобили) е готов и приключен. В списъка фигурират 72 автомобила, 8 мотоциклета и над 100 авто-реликви.

Сред ценностите има шлем и костюм, с които се е състезавал легендарният пилот от Формула 1 Аертон Сена, които се оценяват съответно £40 000 - £50 000 и £20 000 - £30 000, както и много плакати, снимки и картини с автографи. Търгът е сред съпътстващите събития на моторното шоу и състезание с ретро автомобили International Historic Motorsport Show, в края на февруари. Домакин на аукциона е пистата Силвърстоун във Великобритания.

В каталога фигурират освен страхотни ретро модели, така и някои концепти от миналото, които чертаят бъдещето на автомобилизма.

Сред най-значителните екземпляри от списъка за разпродажба е ювелирният спортен Jaguar Tojeiro от 1958, който често е сочен за „най-добрия на всички времена“. Личат също модели като страхотната спортна бегачка от 1976-та Porsche 934 "Jagermeister", изключително рядката лимузина Aston Martin DB4 Series II от 1960, чиято цена е от порядъка на £185 000, както и Talbot 110 Alpine Replica от 1933, оценен на около £150 000.

Управляващия директор Ник Уейл, обяснява :“Състезанието Retro International Historic Motorsport Show е най-почитаната ретро надпревара в Европа, а търгът на Силвърстоун е неразделна част от него. С толкова изискана колекция и увеличен интерес към класическите автомобили, като вид инвестиция, се надяваме да запишем много високи залози“.

Следващият подобен търг е в средата на месец май, отново на Силвърстоун.

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Воланаджия ( преди 12 години )
    Нещо не коментирате. То вярно и няма какво да се коментира за тези бижута. Максимум Дошо да каже, че Тойотата ще ги размаже всички :)