IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cпортната Lada Granta ще излезе в няколко версии

Най-мощната – Turbo, ще разполага с 200 к.с.

Cпортната Lada Granta ще излезе в няколко версии

През 2013 г. на пазара ще се появи Lada Granta Sport, която ще се предлага в няколко различни версии. Това съобщи ръководителят на проекта Granta Cup Владимир Незванкин, според когото автомобилът ще бъде напълно достъпен за всеки купувач, тъй като ще се продава от всички дилъри на АвтоВАЗ.

Спортната Lada Granta ще разполага с по-мощен двигател, по-добра управляемост, подобрена аеродинамика. В най-слабата версия, която ще носи името Light, двигателят ще бъде с мощност от 130 к.с., докато в най-мощният – Turbo, ще разполага с 200 к.с.

Като за начало се предвижда през 2013 г. да бъдат пуснати общо 2500 бройки Granta Sport, като в зависимост от интереса към тях ще се преценява какво да бъде производството им през 2014 г.

Тагове: lada granta sport
0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Това, че ще е достъпна за всеки не означава, че няма да се ползва в пистови шампионати. Сещате ли се примерно за шампионата на Шкода Октавия преди години по пистите на България? Да, тия автомобили вървят и по пътищата, но са специално направени за някой шампионат. Отиваш, купуваш си такава Лада, вземаш лиценз и се състезаваш. Поне аз така мисля, че ще станат нещата. Може и да греша, но това ще е автомобил за пистата.
  • #17
    1 rate up comment 5 rate down comment
    До Анонимния ( преди 12 години )
    Досега на светофара, те изяждаха с газовите, сега ше те изяждат с невероятната мощност от 130 Супер-спортни конски сили, под капака на *** с напредък колкото на Дачия супер -спорт! И Връща е по - правилно от врашта - ама си си *** и главата ти е пълна с фекалии , а не с мозък, а и да има и малко мозък, няма акъл, но и дори и малко акъл да имаш Лада Супер Спорт фен - ПРОСТО НЕ ТИ ИДВА НА ВРЕМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Аз ли съм в грешка или тук става въпрос за версии, които ще се карат по пистите? все пак Русия е голяма страна с много автомобилни пилоти, включително във WRC и доскоро във F1. На всички тях им трябва като начало някоя спортна, евтина бегачка, за да се докажат на пистата.
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Лада разби БМВ-тройките до 2005г. ха ха,автомобила е прекрасен,но едвали ще е евтин,има излъчване на автомобил от врц-сериите,двигателите са добри,и досега селаните с БМВ с газовите уредби изяждаха ладите на светофарите,сега Лада си го врашта
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    маде ин БГ ( преди 12 години )
    ами тя тая *** е копие на логан. Нека сега някой ме убеди, че е по добре да си купи Лада *** имитация на Дачия отколкото Волекс имитация на тойота ярис....
  • #13
    3 rate up comment 6 rate down comment
    пак до Тарикатката ( преди 12 години )
    и ка да не си вземеш БМВ като 1.8 ИС мотора дето е 20 годишен е 140 коня, за разлика от новата Гранта със 130 руски! Гранта спорт е като Мършава кобила-спорт! Ай беги!
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до Тариката ( преди 12 години )
    Ето аз ти пиша, Газова уредба задължително за да се кара целогодишно и по много, а не като твоята нафтена печка , да чака комшията да донесе нафта на 2 или 2,10 лева за литър и пак да се чудиш как да я караш! И 300 коня мотор да е пак ще е на газ, защото не е срамно да я караш на газ, срамно е да не караш дори и на нафта по 2 лева ***!
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Тарикат ( преди 12 години )
    Как още някой не е написал гениалната идея, че за тези пари не би си купил нова Лада, а БМВ 3ка от 2000та година, но би му сложил газова уредба, защото няма пари за нафта :-D :-D :-D
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Оптимист ( преди 12 години )
    Руснаците не ги мислете, произвеждат си автомобилите и си ги продават, хората карат нови коли и не ги бърка, че някой от Долно ***, дето си е купил таралясник 10 употреба на 1 милион километра им се смее! Ние караме отпадъците на Европа и сме тръгнали да им даваме акъл, смях :-)
  • #9
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Селянин ( преди 12 години )
    Абе не знам, в последните три седмици в наше село само нашата Лада Нива и УАЗ-ката на кмета се движат. Всичко друго е дало фира в тоя студ :-)