IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

WRC – Започна рали Швеция

Дани Сордо с Mini бе най-бърз в първия суперспециален етап на рали „Щвеция“ втори кръг от Световния рали шампионат.

WRC – Започна рали Швеция

Испанецът тръгна от задна позиция, след като сутринта, в първите за WRC квалификации  остана извън топ 10. В късия вечерен етап, в четвъртък пилотът на Prodrive изпревари с 0,3 сек. каращия за  Adapta Ford Мадс Остберг (Норвегия). На още 0,3 сек по-назад се нареди От Танак, също с  Ford.
 
Фаворитите за призовите маста са непосредствено след тях. Петер Солберг (Ford) и Себастиен Льоб (Citroen) дадоха еднакви времена. Малко по-назад са бившите съотборници Мико Хирвонен със Citroen и Яри-Мати Латвала с  Ford. Новият пилот на  Mini, Патрик Сандел записа дебют с осмо място в първите километри. Попълнението на  Citroen Насер Ал-Атия завърши по снега на 12-та позиция.

Петък е напрегнат ден за екипажите. Предстои им да карат 9 скоростни отсечки, предимно по сняг.
 

Тагове: wrc
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Информацията ни както винаги е от първоизточника - http://***.wrc.com/ И понеже явно не пишеш глупости се чудя, къде са ти умните приказки?Човек като погледне неграмотната ти латиница, му просветва от раз.
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    mnogo pisaniq, ama pone poglednete ralito predi da komentirate gluposti.tuka ima vsi4ki videa ot ralitorallypulse.com
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    И да допълня...дори в момента Фолксваген учавства с отбор, носещ името му, макар и с автомобил в клас S2000 - "Volkswagen Motorsport". Имат може би най-добрият пилот на тоя етап- Себастиан Ожие и догодина вероятно ще е новият шампион :) Колкото и да не съм привърженик на Ожие и Фолксваген, мисля, че Льоб ще има страхотни проблеми и то главно заради Ожие. Не знам, защо Форд учавстват с два заводски отбора, но това само разводнява точките в крайното класиране. Новиков тоя път показа на Льоб, колкo e добре да си руснак, каращ в Швеция ( на сняг). Имам чувството, че Льоб се изприщва като чуе за сняг. Вероятно има студова алергия. Снощи направо щеше да се разплаче като го интервюираха.
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Не е съвсем вярно, че немските фирми производители не участват във WRC.БМВ са от миналата година с Мини.Фолксваген вече 2-ра година разработват Polo WRC. Тази година тестват с Fabia S2000, догодина са с пълна програма.Даже програмата на Форд си се ръководи от Форд Европа, с база в Кьолн и статут на, хмм, немски производител.
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Абе тия Деута останаха единствените автомобили с производител зад гърба си. Останалите се отказаха по различни причини. По едно време следих и тоя шампионат ( от време на време), но там станаха едни караници, защото едновременно участваха и дизелови и бензинови мотори. Това наложи някакво ограничение, като отначало SEAT мачкаха всички с дизелите си, но в последствие ги ограничиха. Тогава остана само Деу, а БМВ по-отрано ги отказаха с тия ограничения. Лада бе дръпнала малко, но кризата отказа и тях. Иначе бе интересно, когато учавстваше и тоя заводски отбор. Що се отнася до Фолксваген, то те не са единствените, които ги е страх да участват със собствен отбор. Такива бяха например Форд във F1. Дълги години участваха с Ягуар, който в последствие се превърна в Ред Бул и...всички знаят кой мачка във F1 сега. Подобно нещо се получи и с Хонда, когато продадоха отбора си на Рос Браун. Какво да се прави, явно големите производители имат техническият потенциал за победи, но нямат онова тънкото, което прави шампиона. Вероятно затова и Фолксваген ги е страх да се изправят с истинското си име както във WRC, така и във F1. Със сигурност и там ще участват, защото няма как претенциите за производител номер едно да заобиколят автомобилните шампионати номер едно. И между другото, както и казах ( и винаги съм твърдял за рали Швеция), Латвала и в частност Форд скриха топката отново на Ситроен. За пореден път ( май вече 6 години подред), Форд опроверга българските хейтъри, че Форд и *** не работели зимата, а челното стъкло на Фиеста било голямо, за да се вижда балъка в него. И то хубаво, че се вижда, та да го види цял свят на стълбичката за победители. Нямам нинщо против да съм тоя балък.
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Бъчваря, прав си, Фолксваген участват чрез Шкода в IRC, а аз имах предвид WRC-то и то участие чрез собственото си име. За пистовите, ясно, там Шевролетити избутаха свирепите дизелови Сеати, доста фирми се отказаха и от тези съзтезания.
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Как да не учавстваха немски фирми? Шкода Октавия какво правеше преди време там? Фолксваген видяха, че не става работата и се отказаха. Нищо, че автомобилът се казва Шкода. Всички знаят, какви автомобили бяха и са чешките. Сега пак се пробват, но предпазливо. Германците наблягат главно на пистовите шампионати. Дори тяхното рали е едно от малкото в календара на асфалт (отврат за Форд). Виж, французите я карат напред с вратите, затова и тия успехи не само във WRC.
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    WRC си е чист професонален спорт между производители от зо години, и ако японските фирми се отеглиха по време на успехи-поради финансови причини и японски манталитет, интересно е, че немски фирми изобщо не участват-от времето на Ауди куатро от преди 35 г.Нищо не съм срещал по този въпрос.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    То тук работата е ясна. Форд последните години не са имали проблеми на сняг в Швеция. не е ясно какво ще става следващите състезания. Чудно ми е обаче друго. Уж Форд и *** не работили зимата, а тук точно обратно.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    По Motors TV го дават. Дано го хващаш, че е малко екзотично. От 11.30 са обикновено репортажите.Монте Карло го даваха и по Eurosport.Още преговарят за правата, дано се разберат.