IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

По следите на новият Pathfinder

Nissan разпространи нова информация за четвъртото поколение на високопроходимия Pathfinder.

По следите на новият Pathfinder


Предсерийният прототип на автомобила бе показан първо на салона в Детройт, през януари, а сега и на авто-шоуто в Чикаго. Компанията възнамерява да започне серийното производство през есента и сега прецизира окончателните детайли по SUV-a.

По последна информация от Nissan, конструкторите са се отказали от първоначалната идея да ползват раменна конструкция и са минали на варианта със самоносещо шаси. Това, според тях ще позволи автомобила да бъде седем местен, ще увеличи възможностите на трансформации в интериора, ще осигури равен под, когато седалките на втория и третия ред са сгънати и също така ще отвори повече място под пода на багажника. За момента не се съобщава колко ще е обемът на товарното пространство. Третия ред седалки ще е леснодостъпен, заради широкото отваряне на задните врати и възможността за местене на седалките от втория ред напред.

Не е за подценяване факта, че новият Pathfinder ще стане по-луксозен и удобен. В салона ще се ползват по-добри материи и ще има повече опции, като: кожени тапицерии, седалки с подгряване за всички пътници, тризонов климатроник, отопляем волан, дистанционно отваряне на багажника, мултимедийна система с DVD-плеър и монитор за задните пътници, система за видео наблюдение от "птичи поглед", както и озвучителна система Bose с 13 говорителя.

Кросоувърът ще бъде задвижван от 3.5-литров V6 бензинов двигател с мощност 265 к.с. и CVT трансмисия (за Америка). Вероятно европейските версии ще се радват и на дизелов мотор. От Nissan все още не дават информация за техническите характеристики на популярния SUV, освен че намекват за 25% намаляване на разхода на гориво, в сравнение със сегашния модел.

Новият Nissan Pathfinder трябва да се появи при дилърите в САЩ и Канада през септември 2012 г. В Европа всъдеходът ще бъде наличност в началото на 2013 г.

Тагове: nissan pathfinder
0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    много добър модел.Страхотно ми харесваше до сега,а това новото е просто уникално бижу.Невероятен лукс за такава машина.Браво на Нисан!
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Описанието е като за луксозен седан,нищо не пише (макар, че се подразбира според тразицията на модела)дали е с блокажи и с колко. Отсега заменям 3-зоновия климатик, тройното DVD и 13-говорители с 3(три) електронно-механични блокажи! :)
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Винаги съм го харесвал Патфиндера, а този е направо трепач!
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Нисанчо ( преди 12 години )
    Нисан са си добри в производството на SUV. А този Pathfinder изглежда според мен по-добре от сегашния модел.
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Bob ( преди 12 години )
    Страхотен автомобил. Отвътре изглежда като самолет. Аз карам стария и съм много доволен.Между другото попаднах на страхотна оферта за измиване. Много подходяща да свалиш лугата, която съсипва боята:http://niesme.bg/