IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Две премиери от Opel в Женева

SUV моделът Mokka и Astra OPC правят своя дебют през март.

Две премиери от Opel в Женева

На започващото през месец март автомобилно изложение в Женева немската марка Opel ще представи два нови модела. Под прожекторите на салона ще се състоят премиерите на субкомпактният SUV модел Mokka и спортната OPC версия на Astra. Те ще бъдат представени в компанията на електрическия велосипед “RAD e” и няколко други новости на марката.

Както вече знаете Mokka е първият немски представител в сегмента на субкомпактните SUV-автомобили. Дължината му е едва 4.28 м, но салонът предлага достатъчно място, за да се настанят спокойно 5 човека, твърдят немците.

Автомобилът може да бъде оборудван със система за двойно предаване, която при необходимост предава въртящия момент към задните колела. Гамата от бензинови агрегати на Mokka включва 1.6-литров атмосферен мотор със 115 к.с. и 1.4-литров Turbo със 140 к.с. (200Нм въртящ момент). Турбодизеловият двигател е 1.7 CDTI със 130 к.с., разполагащ с 300 Нм въртящ момент. Всички варианти са снабдени със система Start/Stop. Моторите 1.4 Turbo и 1.7 CDTI сe предлагат с 6-степенна механична или 6-степенна автоматична скоростна кутия, докато бензиновият 1.6-литров мотор е достъпен само с механична трансмисия.

Mokka ще се появи в края на 2012 година на пазара в Европа, където ще конкурира возила като Nissan Juke и Ford EcoSport.

Другата премиера е за най-бързата някога произвеждана Astra. Версията OPC (Opel Performance Center) се задвижва от 2.0-литров турбо бензинов двигател със система за директно впръскване на горивото в цилиндрите. Той генерира 280 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент. Те са достатъчни за максимална скорост на движение от 250 км/ч.

За да отбележи подобаващо своята 150-годишнина, в Женева Opel ще покаже също така електромобилът с удължен пробег Ampera и дизайнерската студия “RAD e”. Това е футуристичен електрически велосипед, който разчита на 250 ватов електрически мотор, подпомагащ велосипедиста при въртене на педалите. Той има капацитет за изминаване между 60 и 145 километра с помощта на електричество .

Освен това, на изложението ще бъдат показани още: новия 2.0 BiTurbo CDTI дизелов двигател, няколко модела с турбо двигатели и LPG инсталация, както и специални версии на Astra, Corsa, Insignia и Meriva по случай юбилеят на марката.

Тагове: mokka astra opc rad e
0 от 500