IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият SUV на Citroen

Citroеn C4 Aircross излиза на пазара през април.

Новият SUV на Citroen

От месец април, Citroen разширява своята гама с ново предложение, което се прицелва в един непрестанно разширяващ се сегмент. Проходимата версия на Citroеn C4, означена като Aircross, ще бъде официално представена през месец март под прожекторите на автосалон Женева 2012.

Новият компактен SUV на Citroеn ще се предлага във версия с две и с четири задвижващи колела, а когато стъпи на пазара ще се екипира с два бензинови и два дизелови двигателя. Бензиновите са 1,6-литров със 116 к.с. и 152 Нм, и 2,0-литров със 154 к.с. и 198 Нм, който ще се предлага на пазарите извън Европа. Дизеловите версии ще се задвижват от 1,6-литров HDi FAP със 112 к.с. и 280 Нм или 1,8-литров HDi FAP със 150 к.с. и 300 Нм.

Най-икономична е дизеловата версия HDi 115, която в съчетание с механична скоростна кутия с шест предавки и 2 задвижващи колела, има емисии на CO2 от 119г/км. Във версия с 4 задвижващи колела емисиите на СО2 са 129 г/км.

По-мощната дизелова версия, е оборудвана с двигател с кубатура от 1,8 литра, който разполага със система за променливо газоразпределение. Тази технология му осигурява степен на сгъстяване 14/1 - най-ниската от дизеловите двигатели на пазара, и му позволява да осигури завиден вибрационен комфорт, ниско ниво на емисиите, еластичност при работа и показатели, достойни за по-големите двигатели, твърдят французите.

По-малкия бензинов агрегат, с кубатура от 1,6 литра, разполага с двоен разпределителен вал, 16 клапана и система за променливо газоразпределение, а вредните емисии са в рамките на 135 г CO2/км.

Всички двигатели, освен 2.0-литровия бензинов, се оборудват със старт / стоп система и пилотиран алтернатор, който възстановява енергията при спирания и при спускане по инерция.

Трансмисията на C4 Aircross предлага три режима на задвижване (2WD, 4WD и LOCK), които се избират ръчно. Режимът 4WD разпределя автоматично въртящия момент между предния и задния мост. LOCK осигурява максимална подвижност в сурови условия като увеличава въртящия момент, предаван на задните колела с 50% в сравнение с режим 4WD, а режимът 2WD е най-икономичен и задвижва само предните колела.

Размерите на Citroеn C4 Aircross са: дължина 4,34 м, широчина 1,80 м, височина 1,63 м. и междуосие 2,67 метра. Диаметъра на завой е 10,6 метра, a багажното отделение предлага обем от 442 литра.

Дизайнът на колата се отличава с някои акценти от дизайнерския език на концепцията Hypnos, която видяхме за първи път през 2008 година. За интериорът на Citroеn C4 Aircross не можем да говорим, тъй като французите все още го пазят в тайна. Знае се обаче, че в него ще присъстват камера за заден ход, hi-fi оборудване от Rockford Fosgate (обща мощност от 710 Вата), с 8 високоговорителя и 25-сантиметров субуфер, GPS, 7-инчов дисплей с хард диск и много други.

0 от 500