IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ТагАЗ потвърди разработката на ново купе

Спортната машина ще бъде предназначена за пазара в Русия

ТагАЗ потвърди разработката на ново купе


Таганрогският автомобилен завод потвърди официално появилите се по-рано информации за разработване на собствено спортно купе с 4/5 врати, което е предназначено за пазара в Русия. В оснавата на неговата разработка е принципът за оптимално съотношение между цена и качество, като целта е машината да бъде напълно достъпна за клиентите.

„Идеята ни е да създадем един напълно нов автомобил, като неговият дизайн няма да остави никого равнодушен – се казва в съобщението. – Машината е насочена най-вече към младите хора, които са по-съвременни и са отворени към всичко ново. А в същото време ценят своята индивидуалност и спортен дух”.

В базовата си версия машината ще бъде снабдена с електрически стъкла, централно заключване, електрическо регулиране на огледалата, климатик, ABS и въздушни възглавници. Началото на производството на новия модел трябва да започне през пролетта, а през лятото ще бъдат факт и първите доставки.

За целта Таганрогският автомобилен завод ще трябва да освободи 40% от производствените си мощности. Сега предприятието на "ТагАЗ” произвежда Hyundai Accent, Elantra XD, Sonata и Santa Fe Classic, а същота така и модели камиони и автобуси. През 2008 г. компанията пусна два всъдехода собствено производство - Tager и Road Partner.

0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Яяяя излязъл е най-после Москвич Алеко-2 от колко години го чакам този модел. Голям хит беше на село....
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 12 години )
    Така че реално погледнато нещата не са толкова зле.Ако се научите да сте обективни ще е още по-добре.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 12 години )
    Първо - това, че една кола е схлупена и ниска, или дори да е купе, не значи че е спортна - в тоя смисъл кой ви говори за спортен автомобил.Второ - руснаците и до сега все още не са започнали съвременно автомобилостроене, така че ако дори го докарат и до тоя дизайн с по-добро качество, това ще е крачка напред.Та те едва ли не сега стартират от нивото, което бяха преди години корейците, преди още повече години японците, а сега горе-долу там са китайците.А и руснаците са си руснаци.
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    мони ( преди 12 години )
    Аз на москвича имам същите стелки и ***
  • #12
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Грозно! и с километраж от дачия
  • #11
    29 rate up comment 1 rate down comment
    пламен ( преди 12 години )
    Когато в България започнат да се правят спортни коли,тогава плюйте,че била такава и онакава. Започнаха в ловеч да се правят коли били китайски били гадни. Трябва и на толкова да сме благодарни!!!Със здраве
  • #10
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Сега ми минава през мозъка, защо Хюндаите са с толкова евтини материали и с такова слабо качество. А те виж къде ги правели.
  • #9
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Павел Марчев ( преди 12 години )
    Случайно да ви минава през ограничените мозъчета, че това не е истинска кола, а е макет ?! Дори не е сигурно, че снимките имат нещо общо със статията ..
  • #8
    6 rate up comment 12 rate down comment
    хааанонимен ( преди 12 години )
    Имам дълбокото усещане,че интериора на "красавицата" е от рециклирани кофички от кисело мляко или кефир...
  • #7
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Karutsar ( преди 12 години )
    Колата трябва да е спортна но като гледам тези 4-ри врати и това дълго шаси по ми прилича на линейка от колкото на спортно кола.Колата като ще е спортна защо никаде не се споменава динамиката на автомобила (какъв двигател,конските сили, скоростната кутия,нещо за ускорението от 0-100 км./ч и т.н.)Да не се окаже накрая ,че този спортен автомобил разполага с двигател 1.8 или 2.0 литров "ЗВЯР" със "УМОПОМРАЧИТЕЛНИТЕ" 150- 180 конски сили.С две думи Руснаците ще произведат поредният ***.