IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati готви два нови модела за догодина

Италианците работят върху следващото поколение на Quattroporte и седан със средни размери

Maserati готви два нови модела за догодина


Премиери на два нови модела за 2013 г. подготвя Maserati. Това са следващото поколение на флагмана на марката Quattroporte, както и седан със средни размери, който ще трябва да конкурира возила като BMW 5-Series и Jaguar XF.

Следващото поколение на Quattroporte ще стане по-голямо и по-просторно. Дължината на машината ще се увеличи с около 5 см, а широчината - с около 15 см. По-голям ще бъде и обемът на багажника, който се очаква да нарасне с около 107 литра, докато масата на колата ще намалее със 100 кг. Всичко това ще помогне да се редуцира разхода на гориво с 30%.

Новото Quattroporte ще получи система за задвижване на четирите колела, старт/стоп система и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Двигателите ще бъдат 4.7-литров, V8 с мощност от 475 к.с., както и разработен от инженерите на Chrysler V6 Pentastar с две турбини.

Автомобилът ще бъде показан в Детройт в началото на 2013 г. Тогава ще видим и новият седан на Maserati, който ще стане първият от линията на марката, снабден с дизелов двигател. Той ще бъде 6-цилиндров с мощност 300 к.с. и въртящ момент от 700 Нм. Ще има и бензинова, 6-цилиндрова версия, с двойно турбо и директно впръскване на горивото.

За година по-късно е насрочена премиерата на кросоувъра Kubang / Cinqueporte, който ще бъде базиран на Jeep Grand Cherokee и ще се задвижва от мощни двигатели, генериращи около 500 к.с. През 2015 година пък се окачват заместниците на GranTurismo и GranCabrio.

0 от 500