IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отряза Prodrive от проекта Mini WRC

WRC Team Mini – Португалия ще представя заводските Mini във WRC

BMW отряза Prodrive от проекта Mini WRC


Според реорганизацията, която направи BMW, Prodrive ще продължи да участва и да работи с Mini в Световния рали шампионат, но с друг статут. Компанията-майка скъса с британския тим и се обвърза с WRC Team Mini – Португалия, с който ще продължи официалното си участие.

Миналата седмица ръководството на FIA прие искането на BMW да бъде допуснат отборът WRC Team Mini Португалия. Португалците са под ръководството на Motorsport Italia. Те ще подготвят два John Cooper Works WRC, които ще бъдат пилотирани от португалецът Арминдо Араухо с навигатор Мигел Рамальо и от бразилския тандем Пабло Нобре/Еду Паула. Те ще карат в оставащите 12 кръга на WRC.

На практика Prodrive разработи автомобилите и стоеше начело на програмата Mini John Cooper Works WRC от започването й през миналата година. Алианса Mini-Prodrive записа впечатляващо силен старт в началото на сезона. Дани Сордо завърши втори на рали Монте Карло. Противоречията между двете страни обаче бяха налице от месеци.

Конфликтите включват няколко точки от програмата, включително и финансирането. Преди началото на сезон 2012 те бяха принудени да освободят съотборника на Сордо, Крис Мийк и да прибегнат до платени пилоти за втората кола. Prodrive ще продължи работата си с Mini, но ще прави коли за „частници“, участващи във WRC и други шампионати. Така, статута на водения от британците тим ще бъде променен на „подкрепян от производителя частен екип“.

"BMW Group ще се грижи за бъдещото хомологиране и работа по Mini John Cooper Works WRC, което ще позволи колата да се използва в ралита от най-високо ниво до края на 2018 година", се казва в прес информацията.

0 от 500