IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов спортен хибрид от Италия

UP Design Vittoria е ръчна изработка, разчита на 450 коня и вдига 315 км/ч

Нов спортен хибрид от Италия


В Италия има два основни района, където автоиндустрията изглежда силно диференцирана. Край Модена е спортната гордост на нацията, в лицето на Ferrari, Maserati и Lamborghini, а на 300 км североизточно от тях, край Торино са базирани масовите Fiat, Alfa Romeo и Lancia. Единствено фирмата UP Design, която създава ексклузивни спортни коли и то на ръка, е направила изключение. Работилницата на Умберто Палермо е само на няколко километра от офисите на Fiat, в градчето Пиемонт.

Под негово ръководство бял свят са видели няколко самостоятелни разработки. През 2009 г. и 2010 г. дизайнерското ателие привлече вниманието с двете студии Era и Sofia. Сега вече е създаден трети концептуален автомобил с красивото име "Vittoria". Той дебютира на изложението в Катар, в края на януари.

4,75-метровият спортен болид (1,96 м. на широчина и 1,25 м. на височина) се задвижва от 4,2-литров V8 двигател, с мощност 400 к.с. и максимален въртящ момент 475 Нм. Освен бензиновия агрегат, към предните колела е свързан електромотор, благодарение на чиято помощ общата мощност достига 450 к.с. Така оборудван, спортният хибрид достига максимална скорост от 315 км/ч.

UP Design Vittoria е в състояние да измине на електромотор и респективно с нулеви емисии разстояние от 30 километра. С натискане на бутон, водачът може да избере дали да кара само на електродвигател, само на двигател с вътрешно горене или в комбинация с двата агрегата. В хибриден режим, мощността се разпределя автоматично към четирите колела.

Тагове: up design vittoria
0 от 500