IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Force India представи болида за F1 2012

Пол Ди Реста и Нико Хюлкенберг вдигнаха покривалото над VJM05 на Силвърстоун.

Force India представи болида за F1 2012

Това е eдва вторият автомобил, който отборът на Вижай Малия представя преди сезона. Force India бе създаден през 2008-ма, на мястото на Spyker, но досега не показваше нищо ново, преди началото на сезона. Колата е проектирана под вещото ръководство на техническия директор Андрю Грийн. С нея тимът ще се стреми да подобри шестото си място в класирането при конструкторите от 2011.

За задвижване  Force India отново ще разчита на моторите от Mercedes. VJM05 има сходен дизайн на носа с Caterham и Ferrari, поради промените на правилата. Грийн очаква повечето отбори да покажат болиди с подобен пречупен нос, колкото и да е естетически неиздържан. От презентиралите до момента колите си  единствено McLaren показа класически и елегантен нос.

„Миналата година обогатихме опита си и направихме големи крачки към разбирането за действието на  аеродинамиката. Тази година правим нова крачка напред, благодарение на аеродинамиката. Отваряме нова глава за Force India.”

Пилоти са Пол ди Реста и Нико Хюлкенберг, който смени Адриан Сутил. Жюл Бианки от програмата за развитие на Ferrari е резерва.

Андрю Грийн обясни, че по време на тестовете ще експериментират с различни изпускателни системи, след като обдухваните дифузьори бяха забранени.

Тагове: force india
0 от 500