IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet е COMPANYBEST 2011

Наградата бе връчена в Прага вчера вечерта.

Chevrolet е COMPANYBEST 2011

Chevrolet Europe бе отличен oфициално с наградите COMPANYBEST 2011 и ECOBEST 2011 на церемония, организирана от журито на конкурса AUTOBEST в Прага вчера вечерта. Членовете на журито са били впечатлени от развитието на Chevrolet по отношение обема на продажбите и имиджа на марката през последните няколко години.

"Няма по-подходящ момент да определим Chevrolet Europe за победител в нашата категория "COMPANYBEST". Стогодишният юбилей на тази легендарна марка ни дава възможност да отчетем нейната важност за света на автомобила. Да се превърнеш най-продаваната автомобилна марка в историята е фантастично постижение, а представянето на Chevrolet Europe е наистина отлично. Станахме свидетели не само на безпрецедентен ръст на продажбите, но и на гигантски скок по отношение на марковия имидж. В тази връзка отдаваме дължимото на лидерската роля на Уейн Бранън през последните години", посочи президентът на журито AUTOBEST Иля Селиктар.

За победители в категорията ECOBEST 2011 журито обяви електромобилите с възможност за удължаване на пробега Chevrolet Volt и Opel Ampera. Автомобилите, както добре знаете, осигуряват пробег до 80 километра на електрическа тяга с енергия изцяло от акумулаторите – с нулев разход на гориво и нулево ниво на емисиите. За разлика от останалите конвенционални автомобили обаче, Volt и Ampera са в състояние да продължат пътуването и след изчерпване на акумулаторните батерии. Допълнителният пробег на возилата в размер на над 500 километра се постига благодарение на 1.4-литровия бензинов двигател с мощност 86 к.с., свързан с бордовия електрогенератор. В момента на изчерпване на енергията в акумулаторите, захранването автоматично и без прекъсване се прехвърля на енергията, подавана от генератора.

AUTOBEST е второто по големина независимо жури от автомобилни журналисти в Европа. През 2008 година за президент на организацията е избран Иля Селиктар - първият български журналист оглавил голямо европейско автомобилно жури.

0 от 500