IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus ще се състезава в LMP2

Основната цел на тима е Льо Ман.

Lotus ще се състезава в LMP2


Lotus потвърди програмата си за участие през 2012 г в Световния шампионат по издържливост (WEC), в клас LMP2. Тимът ще се състезава под името Lotus, с двигател на Lotus, инсталиран в новото шаси на Лола LMP2 coupe.

Отборът ще вземе участие в целия шампионат на WEC, който започва на пистата Себринг, на 17март. Оперативната дейност ще бъде водена от Колин Колес и респективно тима Kodewa. Kodewa има опит не само в състезанията по издържливост, но в DTM, F1 и други.

Колата ще бъде съобразена с новия регламент на АСО / FIA. Тя ще бъде задвижвана от двигател Lotus V8, които е познат от IndyCar и ще е декорирана с традиционната за Lotus черно-златиста окраска.

Коментирайки програмата, директорът на Lotus Group Motorsport Клаудио Беро каза: "Това е много вълнуваща стъпка за нас. Не е тайна, че желаем да се представим добре в LMP2 и за да успеем трябваше да намерим правилния партньор. Приоритет за нас е завръщането ни на Льо Ман и го чакаме с нетърпение, особено след успеха ни с Evora миналата година. Развитието на двигателя върви добре, но има още много работа преди тестовете".

Повече подробности за колата и резултатите от тестовете ще има през следващите седмици.

Тагове: lmp2
0 от 500