IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI Roadster излиза на пазара

Шестият модел от гамата ще се продава с 4 избора на двигател

MINI Roadster излиза на пазара

През 2011 г. новото MINI отбеляза десетгодишен юбилей, и добави пети член към моделното семейство - първото двуместно MINI Coupe. През тази година налице вече е и шестият "мъник" - MINI Roadster. То е не само единственият премиум-автомобил от такъв тип в сегмента на малките автомобили, но е и първото двуместно MINI със сгъваем покрив.

MINI Roadster се въвежда на пазара от 25 февруари 2012 г. и ще се предлага с четири бензинови и дизелови двигатели. Гамата от модели включва MINI Cooper Roadster (122 к.с.), MINI Cooper SD Roadster (143 к.с.) и MINI Cooper S Roadster (184 к.с.), както и върховия спортист MINI John Cooper Works Roadster с мощност 211 к.с.

Автомобилът има за цел да съчетае спортния дух с шофирането под открито небе в големия град. Класическият текстилен гюрук, който се отваря бързо и лесно с ръка, създава предпоставки за шофиране на открито при всяка възможност. За оптимизиране на сигурността на пътниците MINI Roadster е оборудвано с две дъги за защита при преобръщане, монтирани зад седалките. Вместимостта на багажника е 240 литра както при затворен, така и при отворен покрив.

Електромеханичното кормилно управление с променливо в зависимост от скоростта сервоусилване и системата за контрол на стабилността са част от серийното оборудване. Движението при хлъзгави настилки се подсигурява от системата за контрол на сцеплението DTC (Dynamic Traction Control) включително EDLC (Electronic Differential Lock Control), които са серийни при MINI John Cooper Works Roadster, а при другите варианти се предлагат като опция.

Защитата на пътниците се осигурява освен от предните и странични въздушни възглавници и от заздравената рамка на предното стъкло и свързаните неподвижно с каросерията дъги за защита при преобръщане от полирана неръждаема стомана. Аеродинамичният баланс на MINI Roadster се оптимизира и от активния заден спойлер, който се издига автоматично при скорост над 80 км/ч.

Премиум-характерът на MINI Roadster се подчертава и от богатото серийно оборудване, което включва климатична инсталация (MINI Cooper S Roadster, MINI Cooper SD Roadster, MINI John Cooper Works Roadster), електрическо регулиране на страничните огледала, системата за контрол на дистанцията при паркиране (Park Distance Control), регулируеми по височина седалки, както и аудиосистема с MP3-CD-плеър и AUX-In-букса. За повишаване на комфорта и индивидуалността се предлагат опции като ксенонови фарове, адаптивни светлини, черни корпуси на фаровете, система за комфортен достъп и Always Open Timer. Освен това в MINI Roadster има достъп и до иновативните функции на MINI Connected.

Базовите цени за България са както следва: MINI Cooper 44 200 лв. с ДДС, MINI Cooper S 53 630 лв. с ДДС, MINI John Cooper Works 64 660 лв. с ДДС и MINI Cooper SD 55 600 лв. с ДДС.

Тагове: mini roadster
0 от 500