IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новия Ford B-MAX

Първо официално изображение и информация за модела.

Това е новия Ford B-MAX


Само година, след като показа концепцията B-MAX, Ford разкри и продуктовата версия на компактния MPV модел. Официалната премиера на B-MAX ще се състои в Женева, през месец март, но още сега можем да видим как ще изглежда моделът, благодарение на изображението, което разпространиха от Ford.

Въпреки, че можем да видим возилото единствено отпред, ясно личи, че няма особени разлики с концепцията, която видяхме на миналогодишното изложение в Женева. Такива се откриват най-вече в радиаторната решетка и дръжките на вратите. Иначе останалото си е същото - инженерите са запазили задните плъзгащи се врати, както и широкото пространство, което се открива при отварянето им, благодарение на това, че моделът е конструиран без Б-колонка.

Под капака на Ford B-MAX, който е базиран на Fiesta, ще намерят място новите EcoBoost двигатели. Сред тях ще присъства 1.0-литровия турбо-двигател с три цилиндъра и две версии на мощността - 100 к.с. и 125 к.с. При дизелите се очакват Duratorq TDCi агрегати с малък обем.

Продажбите на модела, който ще се изправи срещу возила като Opel Meriva, стартират по-късно през тази година.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    http://***.autogaleria.hu/hk2.php?kepid=88054&l=autok/ford/b-max-2012/ford_b-max-2012_r2.jpg
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Определено, това е идеален автомобил за младо семейство с ограничени финанси, стига разбира се от МП да не се олеят както с Фокус.Еднолитровия със 100 к.с. и среден разход 4.8 л/100 ( ако е колкото Фокус) + ниски данъци за автомобили под 100 к.с. е идеален. Съжалявам, че излиза толкова късно и нямах възможност като купувах кола миналата година да разгледам и тая оферта.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Наистина, малко са се оляли с тия фарове. Поне да бяха копирали едно към едно с Фиеста или просто да бяха въвели подобни на новия Фюжън/Мондео. Но нека видим на живо как изглежда и тогава да коментираме. Много често снимките лъжат. Всъщност, като го погледнах пак, ми се стори, че изглежда доста добре и с тия фарове. Може би причина е готината линия на предницата. Дано и цената му е добра, че отдавна се бях навил на подобна кола, но вместо това взех пак Фиеста :) Форд нещо се бавят с моделите си.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ако това наистина излезе без Б-колонка ще стане истински хит! Идеално би било с новия трицилиндров турбо-бензин.