IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа Citigo с пет врати

Skoda демонстрира визията и технически детайли на градския автомобил.

Skoda показа Citigo с пет врати


Отдавна Volkswagen се ползва от практиката да произвежда автомобили от различни марки на една и съща платформа. По този начин се икономисват разходи, а качеството остава на ниво. Пример за това са и новите Volkswagen Up!, Skoda Citigo и Seat Mii, чиито разлики на практика са толкова малки, че клонят към нула.

Ето, че буквално дни, след като Volkswagen разкри петвратата версия на градския си автомобил Up! и Skoda разпространи подробности и снимка на нейния Citigo с 5-врати. Световната премиера на модела ще бъде на автосалона в Женева, след месец, а появата на Citigo с пет врати на европейските пазари ще се случи през месец май.

Едва ли единствената за момента снимка може да даде пълна представа, но все пак, както и се очакваше, Citigo е като клонинг на Up! Известни разлики има само в оформлението на броните и радиаторната решетка. Със сигурност размерите на „чешката германка“ са идентични с тривратата версия на модела. Това се отнася също за разпределението на местата и багажното пространство.

За цените все още не е ставало дума, освен, че разликата с тривратия вариант ще е малко повече от 300 евро.

Изборът на задвижващите агрегати се свежда до вариациите на база 1.0-литровия, трицилиндров двигател, произвеждащ 60 или 75 к.с. От Skoda посочват, че комбинираният разход на бензин с този двигател ще е близък до 4,1 л./100 км., а емисиите на CO2 - около 96 г/км.

Сега подобни новини се очакват и от Seat.
 

0 от 500