IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Третият от семейството BMW i ще бъде компактен ван

Цената на автомобила в Европа ще бъде около 50 000 евро

Третият от семейството BMW i ще бъде компактен ван


Германският производител BMW възнамерява да разшири гамата модели от своя екологичен бранд „i” с компактен ван. Той ще се казва BMW i5 и ще трябва да излезе в серийно производство през 2015 г. Автомобилът ще се позиционира между градският хечбек i3 и спортното купе i8 (на снимките).

BMW i5 ще бъде построен на платформата на i3, която обаче ще бъде с леко увеличени размери. Автомобилът ще бъде с екстравагантен дизайн, висок покрив, функционален салон и голям товарен отсек. Той ще напомня до голяма степен на Toyoya Prius V, която в Европа е известна като Prius+.

Компактният ван ще получи същия силов агрегат като BMW i3 – електромотор с мощност 170 к.с., но ще има и хибридна версия. В нея електромоторът ще бъде комбиниран с трицилиндров бензинов двигател с мощност 90 к.с. Неговата главна задача ще бъде да зарежда батериите по време на движение и така ще може да се увеличи пробега на машината с едно зареждане.

Според предварителни данни i5 ще струва в Европа около 50 000 евро. За сравнение BMW i3 е по-евтин – 40 000 евро, докато цената на купето i8 e 185 000 евро.

Тагове: bmw i5
0 от 500