IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan GT-R NISMO GT3 - официално представяне

Автомобилът e съобразен с изискванията на FIA и ще участва в много състезания. Цената му е 298 000 евро.

Nissan GT-R NISMO GT3 - официално представяне

GT-R NISMO GT3 бе представен по-рано този месец на изложенето за спортни коли във Великобритания. Моделът бе експониран непосредствено до GT1 Nissan GT-R, с който бе спечелен Световния шампионат в клас  GT1. Сега от Nissan предоставят и официална информация за новия им болид.



GT-R NISMO GT3 ще се продава на клиентски отбори, на цена от  € 298 000. Автомобилът е дело на NISMO и JR Motorsports (JRM), като по време на резвитието си е преминал поредица от тестове, включително и три състезания. Колата е показала надеждност и издържливост и напълно отговаря на стандартите за  GT3 надпревари.



Наскоро автомобилът представи Nissan Европа, на състезанието „24 часа на Дубай“. Там обаче успя да направи едва 73 от предвидените  628 обиколки, завършвайки на 70-то място. GT-R NISMO GT3 разполага с 3.8-литров, V6 би-турбо двигател, който е базиран на агрегата от серийната версия на автомобила. Мощността му е 523 к.с. при 6400 об/мин., а максималният въртящ момент стига 611 Нм . Мощността се предава към задните колела посредством полуавтоматична, шестстепенна трансмисия.

 

Автомобилът е проектиран с идеята клиентите да могат да го карат и на пътя. Той тежи 1300 кг и разполага с шаси, което вдъхва доверие. Окачването и управлението могат да бъдат настроени съобразно предпочитанията на пилота или според конфигурацията на пистата.

Тагове: gt3
0 от 500