IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen e готов с евтин седан

Автомобилът ще трябва да се пребори с конкуренцията на Dacia

Citroen e готов с евтин седан

Първи снимки на евтин седан, произведен от Citroen, изтекоха в интернет-пространството. Автомобилът ще трябва да се пребори на пазара с Dacia, която е собственост на друг френски производител – Renault.



По предварителни данни новият модел носи кодовото име M43 и ще бъде направен върху една от старите платформи на Citroen. Дължината на седана ще бъде 4.5 м. Все още има спекулации как ще се казва автомобилът, когато бъде пуснат в серийно производство. Най-вероятно името му ще бъде ID – така са се казвали по-евтините версии на модела DS, който се произвеждаше през 50-70-те години на ХХ век.



Евтиният седан ще бъде предназначен най-вече за пазарите в Бразилия, Индия и Китай, както и за няколко европейски държави. Моделът ще бъде сглобяван във фабриката на компанията във Виго (Исп).



През миналата година изтече информация, че Citroen планира производството и продажбата на евтин автомобил от бренда Peugeot. Неговата стойност ще бъде по-ниска от тази на готвения седан, тъй като за интериора му ще бъдат използвани материали с по-ниска стойност. Става дума за възраждане на марката Talbot, която е собственост на Peugeot от 1979 г.
 

Тагове: talbot citroen ds id citroën
0 от 500