IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Батериите на Chevrolet Volt са безопасни

Разследването напълно оневини производителя на автомобила

Батериите на Chevrolet Volt са безопасни

Батериите на Chevrolet Volt все пак са безопасни. Това обяви Националната администрация по безопасност на пътното движение на САЩ (NHTSA), която провери изправността на акумулаторите на електрическия автомобил. Според изследването батериите по нищо не са по-опасни и по-податливи на запалване от тези на обикновените коли.



Причина за изследването стана инцидент, при който на паркинга на NHTSA през юни минала изгоря кола, която само 3 седмици по-рано премина тестове за издържливост при челен удар. От General Motors реагираха незабавно и предложиха на всички собственици на Volt друга кола, която да ползват, докато трае разследването. Освен това концернът обяви сервизна акция, която имаше за цел да защити батерията от намокряне с вода от охлаждащата система на автомобила.
В официалните резултати от разследването се казва, че запалването и изгарянето е в резултат на 4 обстоятелства, а не от повредена защитата на батериите. Основната причина за инцидента е, че колата е престояла няколко седмици на открито, като батериите и не са били защитени по никакъв начин и това е довело до пожара.

 

0 от 500