IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален Devon се продава в Аризона

Машината е с 8.4 литров мотор с мощност 650 к.с

Уникален Devon се продава в Аризона

Уникалният Devon GTX е изложен за продажба на аукциона Barret-Jackson в американския град Скотсдейл, щата Аризона. Търгът завършва днес, като неговата голяма звезда е един от двата автомобила, произведена от калифорнийската компания Devon Motor Works.



Над създаването на машината заедно с основателя на компанията Devon Motor Works – Скот Девън, се е трудил и шведският дизайнер Даниел Полин. Суперколата се появи за първи път пред публика през 2009 г. на фестивала Pebble Beach Concours d’Elegance в Калифорния.



Въпреки, че Devon GTX е построен на базата на Dodge Viper, той има съвсем различна каросерия, с матова окраска и покрита с хром. Вратите на машината се отварят нагоре, а под нейния капак е поставен 10-цилиндров двигател с обем 8.4 литра и мощност 650 к.с. Той е комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия.



Цената на автомобила ще стане ясна днес, като се очаква тя да бъде около $500 000. Тази сума бе обявена при първата поява на Devon GTX пред публика.
 

Тагове: devon gtx
0 от 500