IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Льоб се защитава, Хирвонен атакува

Себастиен Льоб увеличи аванса си след третия етап на рали Монте Карло. На минути след него е битката за местата в челото.

Льоб се защитава, Хирвонен атакува

Себастиен Льоб (Citroen)  продължи да увеличава преднината си в генералното класиране на рали Монте Карло и в третия предпоследен етап от I -вия кръг на WRC. Световният шампион започна вчерашния ден с етапна победа, след което в битката за разпределяне на местата в челната тройка се намеси и неговият съотборник Мико Хирвонен.
 

Новият пилот на Citroen атакува успешно и спечели две етапни победи, което го доближи на 20 секунди от третия в класирането Петер Солберг (Ford).


Льоб предприе консервативна, но сигурна езда, след като успя да натрупа комфортен авнс от 2:12 мин. пред Дани Сордо с  Mini. Втората позиция на испанеца в генералното подреждане изглежда също относително сигурна, тъй като основния му конкурент за нея Петер Солбег изгуби минута и половина. Причината бе, че норвежецът изпусна един завой и след като удари предницата спука гума. Солберг ще започне днешния ден на 1:09 мин. след Сордо.

 
До средата на етапа това бе най-голямата интрига, а вече в двубоя се намеси и Хирвонен, който при възможност ще получи и подкрепата на Льоб, за да намали изоставането си от 20 сек. до третото място.
Решаващ за вчерашния ден бе изборът на гуми, тъй като на места имаше лед и сняг, така че шиповете влязоха в употреба.
Впечатляващ дебют в легендарното Монте Карло прави руският пилот на M-Sport Ford, Евгени Новиков, който е на минута след Хирвонен и на повече от две минути пред съотборника си Франсоа Делкур.
Днешният състезателен ден започва късно следобед, като последните два скоростни етап ще са нощни.

Временно класиране след SS13:

1. Себастиен Льоб     Citroen    3,31:25.2 ч
2. Дани Сордо            Mini        + 2:12.4 мин
3. Петер Солберг       Ford         + 3:22.2 мин
4. Мико Хирвонен     Citroen    + 3:43.0 мин
5. Евгени Новиков    Ford         + 4:28.2 мин
6. Франсоа Делакур Ford          + 6:39.1 мин

Тагове: wrc
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ? ( преди 12 години )
    Automedia, ще споделите или от къде взимате снимите които предлагате (с висока резолюция ги искам). Или ако някой друг знае място от където да ги взема да сподели. Льоб продължава да мачка!!!
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ами те дните са доста. Интересно, защо не пишат и думичка в офоциалния сайт на WRC. Сякаш състезанието не съществува, а е в календара. Тия да не са се направили на голямата работа и да са си запазили авторските права за отразяване на състезаниято? Нетипично много дни за рали надпревара. Определено, WRC вече гние и никой не е наясно какво точно става.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    На Ситроен им провървя много с този бог Льоб. Неговата кола се прави от завода специално за него
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    mutata ( преди 12 години )
    ami kade e ,,das ***''be?