IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа електрически Focus

С едно зареждане автомобилът може да измине 160 км.

Ford показа електрически Focus

Компанията Ford представи електрически автомобил на базата на Focus. Любопитно е, че презентацията на машината се състоя не на автомобилно изложение, а на изложба на електроника в Лас Вегас.

На външен вид машината почти не се отличава от стандартния Focus. Все пак има как веднага да разпознаете електомобила. Той има розетка, от която да се зарежда, а и решетката на радиатора му е съвсем различна. Автомобилът е и доста по-тежък - 1674 кг, което е с 346 повече от това на нормалната версия.

Машината е снабдена с електродвигател с мощност 125 к.с. и литиево-полимерен акумулатор (23 Квч). Въртящият момент на агрегата е 246 Нм. Батериите са дело на компанията CPI, която е собственост на концерна LG. Те са с течно охлаждане и са разположени в задната част на автомобила.

Пробегът на електрическия Focus с едно зареждане е 160 км. Времето за "бързо зареждане" пък отнема 4 часа. Продажбите на електрическия Focus в САЩ стартираха още в края на 2011 г.
 

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Built Ford Tough ( преди 12 години )
    ..до анонимния ***!
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Built Ford Tough ( преди 12 години )
    До долния ***:http://inopowers.net/wp-content/uploads/2011/05/2011-Ford-Mondeo-Titanium-X-Sport-5-doors-sedan-hatchback-in-Ice-White-color-picture.jpg
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Ето и фактите:http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html#autosalesE Ford 2,143,101 (2 място)Toyota 1,644,661 (3 място)Ако случайно Анонимника по-долу отбира от английски:A full recharge is expected to take three to four hours at home with the 240-volt charge station half the charge time of the Nissan Leaf.Факти, вместо неинформирана, ниско интелигентна анонимна злоба.
  • #7
    10 rate up comment 4 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    В САЩ Ford продават повече от всеки Японски производител (над 2 милиона за 2011). Провери преди да ръсиш анонимни тъпотии и да се излагаш за пореден път.Focus Electric се зарежда 2 пъти по-бързо от Nissan Leaf - също провери.Focus Elelctric е с много по-високо технологични батерии с водно охлаждане за разлика от въздушното охлаждане на Лийф, който при ниски и високи температури ще е неефективен и ще се амортизират батериите.По-тежък е с 346 кг. от стандартен, защото батериите тежат, умнико!
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Built Ford Tough ( преди 12 години )
    Дерзайте фенове на Тойота, че работата с хибридите започна да понамирисва!!! А именно Форд ще ви стопи лагерите в Америка!!!!
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    346кг повече?!Браво бе,тези торби с цимент или пясък са слагали в багажника?Какви са тези 4 часа за бързо зареждане???Хората го правят за половин час.От Форд пак се излагат.Направили са нещо,ама не баш както трябва.Нисан Лефт е без конглокенция в този клас.Съвсем скоро ще излезе и нещо наистина добро от сътрудничеството между Тойота и Тесла.Дерзайте!
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Аз не съм Дошо ( преди 12 години )
    ..и харесвам Форд!!
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    същата ( преди 12 години )
    ззззапочне, сори
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    комисия надплюване ( преди 12 години )
    хайде плюенето по Форд да сапочне сега:
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Built Ford Tough ( преди 12 години )
    Убиеца на Тойотите!!!