IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari и Mercedes копират системата на Lotus

Болидът на „Скудерията“ и Sauber С31 преминаха тестовете на ФИА

Ferrari и Mercedes копират системата на Lotus

Болидът на Ferrari за  2012 премина краштестовете на ФИА, при втората задължителна проверка. Автомобилът с кодово означение 663 се провали в първия тест, вследствие на което бе подсилен с карбонови листове, срещу страничен удар.

Според италианските и испанските медии новото Ferrari е готово за своя дебют на пистата в началото на февруари. Те разкриват, че болидът има „революционен“ дизайн с „делфинообразен нос“. Първи на пистата Херес с него ще излезе Фелипе Маса, а Алонсо ще се присъедини в последните два дни.

През миналата седмица стана ясно, че Ferrari са готови да копират иновативната спирачна система, която Lotus успя да легализира. BBC разкри, че италианският тим работи върху подобна система. В репортажа се казва още, че системата се управлява от хидравличен цилиндър, регулиращ предното окачване при спиране, така че да ограничи потъването.

В същото време италианските медии разкриха, че и Mercedes GP също разработва система, подобна на  Lotus. Mercedes не планира да извади колата W03 на първия тест на Херес, а на следващия в Барселона. Според слуховете Red Bull са правили тестове с подобна система през 2010, но са се отказали от нея.

Съобщава се, че C31 на  Sauber също е преминал краш-теста на ФИА и ще бъде представен на Херес. Междувременно техническият консултант на Marussia Пат Саймъндс е казал, че тяхната кола няма да е готова за първите за сезона изпитания, на испанската писта.


 

0 от 500