IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

725 км/час на две колела

Турбина за хеликоптер ще замени конвенционалния двигател при опита на Браун да счупи собствения си рекорд от 580 км/ч с мотоциклет

725 км/час на две колела

Ричард Браун се подготвя да счупи рекорда за скорост постигнат от самия него. Той си е поставил задачата да премине границата от 725 км/ч, използвайки турбинен двигател от хеликоптер. Проектът, който се казва Jet Reaction ще ползва реактивна турбина, чиято стандартна мощност е 1250 к.с. Браун възнамерава да модифицира двигателя, така че да се възползва от ефекта на последващото изгаряне и по този начин да увеличи тягата на мотора.

Самият Ричард Браун не е случаен. Той е оставил следа в историята с редица амбициозни проекти. Браун е създател на суборбитална ракета и от години работи по направата на газово-турбинен реактивен двигател. През 1999 г. Браун постави и рекорд за максимална скорост с мотоциклет. Тогава той постигна над 580 км/ч., но очевидно това му се вижда малко и сега е вдигнал летвата с още 140 км/ч!?


За да постигне тази скорост „лудият учен“ е изправен пред редица технически предизвикателства. Най-труден е баланса на тежкия реактивен двигател, който е поставен на две колела. Браун вече представи своя Jet Reaction. Съдейки по металния скелет и скиците на реактивния мотоциклет, то той ще притежава редица аеродинамични елементи, които ще го прилепят и държат изправен за достигане на тази висока скорост.

0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Първият стъпил на лу ( преди 12 години )
    До втория стъпил на луната-Ей на това японците ако му турят и крила ще хвръкнало на луната. И ако за пилот му турят Дошката, грешка няма да има!
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Съгласен съм с теб, но от друга страна форсаж не е българската дума. Нали все ги плюем, че ползват чуждици...И редакцията- това горе не е мотоциклет, нарича се monotrace, да пукна ако знам как би трябвало да е на български...
  • #1
    25 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    това "последващо изгаряне" е буквален превод от afterburning и можеше да го преведете като "форсаж" защото така е известно в БГ.