IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има ново Renault 5

От Renault потвърдиха, че са напът да създадат нова, съвременна версия на успешното за марката Renault 5.

Ще има ново Renault 5

Вдъхновена от успеха на новите Mini, Fiat 500 и VW Beetle, френската компания Renault обмисля да възроди един от най-популярните си модели, с който да подсили позициите си в сегмента на малките автомобили.

Става дума за Renault 5, който може да допълни гамата на следващото Twingo и четвъртото поколение Clio.

„Сериозно обмисляме възраждането на Renault 5", казва вице-президента по Глобален маркетинг, Стив Норман - "За да има успех подобен автомобил, той трябва да по-добър от Twingo. Това означава, че трябва да е много по-динамичен, а също така иновативен и да може да направи онази революция, която сътвори 5-ицата, при появата си на пазара, през 1972-ра година.“

R5 беше първият модерен малоразмерен хечбек с три врати, чиито стил все още е актуален. През много от годините на житейския си път (от 1972 до 1985-та) този модел бе сред бестселърите в Европа. След това той бе заменен от наподобяващият го Super 5.

Слуховете за нова „петица“ вървят от около година. Възраждането на един от любимите модели на поколения европейци би се отплатило на Renault, в момент когато търсенето на малките автомобили е в подем.

Предполага се, че дизайнерите на Renault ще се въздържат да придадат ретро излъчване на възродения модел, но все пак се очаква новата версия да напомня силно за оригинала. 

Запознати твърдят, че при възродения Renault 5 със сигурност ще присъстват типичните четвъртити фарове, притворената радиаторна решетка, новаторските брони за поемане на удари и вертикалните стопове. Интериорът пък ще се отличава със стил и качествена изработка.

Целта е да се откликне на съвременните клиентски изисквания за комфорт и лукс, като в същото време се запази неподражаемия стил на оригинала.
Дългия списък с опции и възможностите за персонализация ще са от ключово значение за успеха и рентабилността на R5.

Най-вероятно бъдещата „петица“ ще сподели платформата „В“ на алианса Renault - Nissan. На нея ще се базира и 4-тото поколение Clio, което ще дебютира на изложението в Париж, през септември.

Появата на ново Renault 5 може да се очаква след не по-малко от две години. Французите имат идея да направят и съвременен автомобил, носещ гените на още по-старата “четворка”

Тагове: renault 5
0 от 500