IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes SLR постави рекорд на 1/4 миля

Най-бързият SLR на планетата (Видео).

Mercedes SLR постави рекорд на 1/4 миля

Mercedes-McLaren SLR Сoupe постави рекорд при драг състезание на 1/4 миля (402 метра). Спортното, луксозно возило премина разстоянието за 9.76 секунди, като прелетя през финала със скорост от 226 км/час. Постижението е рекордно за автомобилите Mercedes, задвижвани от двигател Mercedes-Benz.

Предишният рекорд в тази дисциплина бе поставен от същия модел, през октомври миналата година. Тогава разстоянието бе изминато за време от 10.29 секунди, при скорост на финала - 216 км/час.

Новото рекордно постижение е направено с доработен от Renntech Mercedes SLR, оборудван с бодикит на Mansory. Всъщност автомобилът носи името L4P SLR777 и е обща разработка на Platinum Motorsport, RennTech, MACarbon и Exotics Boutique.

Повече за този модел, определен като най-бързият SLR на планетата, вижте ТУК.

0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До JapanPower ( преди 12 години )
    Дошо миризливи, тази Супра е 1500к.с. и се кара не с нормален бензин а с нитрометан (CH3NO2) по известно като (top fuel) това е най-мощното гориво. Горивото на драгстерите съдържа 85% нитрометан останалото е бензин и алкохол ,получава се ефекта на системите NOS, работещи с двуазотен оксид (N2O). Така ме не давай клипчета неподготвен. Прочети си домашното първо, както винаги си пълна нула по колите и по-добре не пиши по темите тук, защото всеки твой пост е от глупав, по-глупав.
  • #8
    4 rate up comment 12 rate down comment
    JapanPower ( преди 12 години )
    9.71 с/226 км/ч, толкова ли може най-бързия тунингован Мерцедес? Я да видим колко може най-бързата тунингована Тойота - 7.91/302 км/ч при това с 6 цилиндров 3 литров двигател. С една дума Japan Power.
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    101Rider ( преди 12 години )
    За Дошо много неща могат да се кажат, и повечето ще са истина:)
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До101Rider ( преди 12 години )
    Прочетох няколко неща от Дошо и си мисля, че всъщност Дошо е една грозна и незадоволена пъпчива овца, която страда от липса на мъжко внимание. Дразнейки всички във форума, ТЯ намира онова внимание, което и липсва и след това с радост посяга към вибратора. Ти не си ли на същото мнение?
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    101Rider ( преди 12 години )
    Дошо, ти сериозно ли мислиш така?!
  • #4
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Като няма с какво друго да изпъкнат, лагерните колички на Мерцедес и само това им остана, взели един баталясал и остарял модел и го помпали, тунери, помпали, след няколко месеца донапомпвали и накрая успели и какво успели? Успели да направят най-бързия SLR. Поне да бяха направили най-бързата кола ато взели SLR и помпали помпали, да е най-бързия SLR. После не били глупави немците, за това и не могат една кола да сглобят като хората и корейците и японците почти ги изтриха от картата
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Така е Миладинов ( преди 12 години )
    Да бе, и аз ги видях прашасали на външния паркинг. Имаше и промоция даже , г-н Миладинов
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    miladinov ( преди 12 години )
    той че върви върви ама нещо не ги купуват :)))
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    мутата ( преди 12 години )
    мнооу вьри ей