IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците подгониха евростандартите

Азиатците ще използват и произвеждат скоростна кутия, слагана на Renault и Ford

Китайците подгониха евростандартите

Китайското автомобилостроене прави всякакви опити да се утвърди на световния пазар, като непрекъснато усъвършенства изделията си. При това използвайки услугите на най-добрите доставчици на технологии и резервни части.

Именно с такава цел създаденото неотдавна съвместното предприятие между Chery Automobile и Israel Corp, което пуска на пазара бранда Qoros, е поръчало на компанията Getrag голяма бройка от трансмисията 6DCT250. По този начин Китай прави поредната стъпка към приближаването на своите автомобили съм европейските стандарти, а Qoros ще стане първият местен автомобил, който ще има роботизирана скоростна кутия с два съединителя. И не само това - трансмисията ще се произвежда и на територията на азиатската държава.

Трансмисията 6DCT250 е специално разработена за автомобили с предно предаване от по-нисък клас, а също така и за хибриди. Тя бе представена през 2010 г. и веднага бе разпространена при производители на модели, чиито въртящ момент е не повече от 280 Нм. С тази трансмисия са оборудвани возила като Renault Mеgane, Renault Scеnic, Ford Focus и Ford Fiesta. Очакванията са през 2013 г. във цял свят да има над 1 млн. коли, снабдени с тази трансмисия. Тя се произвежда в заводите на Getrag в Баяри (Ит) и Ирапуто (Мек).

Тагове: getrag
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Бързате да оплювате без май да сте разбрали за какво става въпрос.Като се казва малък клас се има предвид малка кола с малък двигател с въртящ момент до 280 НМ,а не нисък клас в смисъл ***.Тази кутия спокойно може да се сложи на всеки двигател с подходящ въртящ момент ако ще да е АУДИ,БМВ или МЕРЦЕДЕС.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    То във всека статия смърди заради тоя ***
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да,на циганинчето с ауди 80-ката.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    101Rider ( преди 12 години )
    леко замириса
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Виж вчерашната новина за Хюндай.Подчертано е,че скоростната кутия е изцяло тяхна.Така,че не слагай Хюндай при посредствените фирми като Форд и Рено.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    101Rider ( преди 12 години )
    В тоя ред на мисли, Тойота, Нисан, Сузуки, Субару, Митсубиши, Хюндай, Киа ВИСОК КЛАС ли са?
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    по-нисък клас ( преди 12 години )
    Renault и Ford.Aми по- добре наистина китайски, поне са по-евтини.
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    ясно и кратко ( преди 12 години )
    "Трансмисията 6DCT250 е специално изработена са автомобили с предно предаване от нисък клас..С тази трансмисия са оборудвани возила като Renault Megane, Renault Scenic, Ford Focus и Ford Fiesta" БЕЗ КОМЕНТАР!!!!