IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ценков се върна в играта

Единственият останал български участник в Дакар премина осмия етап с много проблеми и бе допуснат до старта на днешния ден.

Ценков се върна в играта


Ценков спря на около 150 километра от старта на вчерашния 480 километров етап, към град Антофагаста, с повредено реле и без ток в акумулатора на АТV-то. Часове наред нещата за него изглеждаха безнадеждни. Вариантите бяха да бъде изтеглен от друг състезател или да се оправи сам в пустинята.

При идването на разчистващия камион, който събира отпадналите от трасето Петър Ценков е забелязал, че върху платформата има подобна четириколка и е свалил реле от нея, за да замени повреденото на своята машина. От камиона са му подали ток, за да запали и е успял да стигне до финала на етапа, преди да го затворят, рано тази сутрин. Днес той потегли в деветия етап, който отвежда кервана в живописния град Икике и вече мина през първата контрола. Така шансовете му да стигне до финала на Дакар в Лима отново оживяха.

В класа на АТV-тата етапът бе спечелен от Маркос Патронели. Аржентинецът изпревари по-малкия си брат с 38 секунди. Алехандро получи 2 минутно наказание, но остана начело в общото подреждане. Ранния лидер в състезанието, Томас Мафей завърши етапа на 3-то място. В генералното класиране след Алехандро Патронели е Томас Мафей, а Маркос е трети (тримата са с Yamaha).

При камионите: победител стана Алеш Лопрайс (Tatra). Чехът наруши спокойствието на Жерар Де Рой (Iveco), след като свали 1:31 мин. от преднината му в класирането. Разликата между двамата е под 16 минути, така че интригата се запазва. Ханс Стейси запази третото място, а най- бързият Камаз е воден от казака Ардавичус и е на четвърта позиция.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Надявам се да удържи, днешният етап ще му е адски тежък, я ве спал един/два часа, я не.Знам, че основната им цел е да финишират, нещо, което не е никак лесно на това раи. Дано и АТВто не се потроши съвсем, както на колегата му.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    idlEs ( преди 12 години )
    оправно е момчето, алподирайте !