IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW залага на екологията

Jetta Hybrid и електрически концепт, базиран на Beetle ще видим в Детройт

VW залага на екологията

В дните на автомобилното изложение в Детройт VW е готов да представи своите нови еко-возила Jetta Hybrid и E-Bugster. Предсерийният вариант на Jetta Hybrid бе вече загатнат, а E-Bugster е концептуален електро-автомобил, производен на добре познатия Beetle.

Серийният вариант на Jetta Hybrid се очаква да се появи в съвсем близко бъдеще по улиците. Известни са и повечето технически параметри на модела. За задвижване на хибридната Jetta ще се използва комбинация от 1.4-литров бензинов турбо-двигател с мощност 150 к.с., съчетан с електромотор, чиято мощност е 37 к.с. Общата максимална мощност възлиза на 170 к.с., като в същото време максималният въртящ момент е над 300 Нм.

Петместният седан разчита на 7-степенна DSG скоростна кутия, която е сред водещите в класа. Автомобилът се ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 9 секунди, а максималната му скорост превишава 210 км/ч. Посочва се, че средният разход на гориво възлиза на по-малко от 5 л/100 км пробег.

Сред важните серийни придобивки на автомобила присъства системата за регенеративно спиране, позволяваща по време на движение да се дозарежда акумулатора, както и стоп-старт система.

За E-Bugster EV се знае, че представлява изпитателен модел, чиито иновативни технологии ще бъдат използвани в бъдеще. Шасито на концепта има с около 7 см. по-нисък клирънс от това на трето поколение Beetle. Забелязват се известни промени в цялостния дизайн: покривът е по-плосък, прозорците са по-плитки, а задните странични дори липсват. Модифицирани са също така предната броня и задния спойлер. Колата „стъпва“ на олекотени джанти с пет спици.

Електрическата задвижваща система на E-Bugster носи името "Blue-е-motion " и VW възнамерява да я интегрира в бъдещия Golf Blue-e-motion. Агрегатът развива 114 к.с. и 270 Нм. въртящ момент. Електромоторът се захранва от литиево-йонен акумулатор, тежащ 20 кг., който е поставен в задната част на автомобила. Максималният автономен пробег на електрическия Beetle е около 160 км, а бързото презареждане на батериите отнема около 30 минути.

Тагове: jetta hybrid e-bugster beetle
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До Дошо Миризмата ( преди 12 години )
    Миризлив, не знам с кой Приус моат да се мерят, но като гледам характеристиките, които са обявили от ФВ, ще излезе че Приус е като скопена щайга, виж динамичните характеристики. Ако са под 9 секунди, ще са с динамика близка до хибрида на Луксус РХ450, който е с двойно повече конски сили и харчи доста повече. Като се има предвид и противния дизайн на Приус и евтините пластмаси, мисля че по нататъшните коментари са излишни. А и за коли подобре не пиши, че знаем как винаги накрая нищо не знаеш.
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 12 години )
    Mukaaaa,muka + tragediya
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ФайтонV12 ( преди 12 години )
    E-Bugster EV цепи!
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Ахахахаххаха ( преди 12 години )
    hAHAHA,ТИЯ ГЕРМАНЧЕТА С ТОЯ РАЗХОД могат да се състезават с Приус 1, ама японците сега са на Приус3. Не е лесно да си некадърен шваб и само да копираш японците!
  • #5
    10 rate up comment 8 rate down comment
    До този с Рено-то ( преди 12 години )
    Доше,Доше, много си зле момченце!!!
  • #4
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Нещо ми бие на Рено тази Джета, другото недоразумение не ми се коментира. Яко ще я закъсат с тези недоизпипаните "ХИБРИДИ", едва ли ще бъдат на 2ро място по продажби и тази година..
  • #3
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Това второто да не е новото Порше 911?!
  • #2
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Джетата е трагедия, но Бийтъла кефи!
  • #1
    15 rate up comment 6 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    на VW докато не го направят този ел.буустър им забранявам да говорят за хибриди - къв е тоя джета хибрид с 37кс ел. мотор - излагат се.