IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Buick Encore ще дели една платформа с Opel Mokka

На нея ще бъде построено и следващото поколение на Corsa

Buick Encore ще дели една платформа с Opel Mokka

Концернът General Motors пусна втория тийзър на кросовъра си Buick Encore, чиято премиера ще бъде на автосалона в Детройт през януари. От него става ясно, че най-вероятно автомобилът ще бъде на същата платформа, на която ще бъде изграден и бъдещия Opel Mokka.



До подобен извод стигнаха експертите, след като съпоставиха второто изображение на Encore (на горната снимка) и шпионските снимки на Mokka , който вече се тества по пътищата на Европа (на долната). Платформата ще бъде с предно предаване и носи името Gamma ІІ, като на нея ще бъде изградено и следващото поколение на компактния хечбек Opel Corsa.



За бъдещия Mokka вече се знае, че ще превъзхожда по габарити Nissan Juke, който направи фурор на пазара в Европа. Компактният кросовър на Opel ще бъде дълъг 4.3 м, а колесната му база ще достигне 2.8 м. Технически детайли засега не се споменават, но се очаква Encore и Mokka да получат най-мощните двигатели от гамата на хечбека Opel Corsa. Това са четирицилиндрови агрегати с обем 1.4 и 1.6 л. За Европа е предвиден и вариант с дизелов мотор. И докато премиерата на Buick Encore вече е насрочена, то тази на Opel Mokka засега е неизвестна. Очаква се все пак германската машина да бъде показана пред публика на някое от големите изложения в Европа догодина.

0 от 500