IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

De Tomaso продаде свой модел на китайци

Сделката за правата на кросовъра Deauville е за 12 млн. евро.

De Tomaso продаде свой модел на китайци


Възродената италиански марка De Tomaso
продаде правата върху своя нов модел Deauville на китайска компания, чието име засега остава търговска тайна. Сделката е на стойност 12 млн. евро. Решението за продажбата на кросовъра е заради сериозните финансови затруднения, които изпитва италианската компания. Тя от няколко месеца не е изплащала заплати на своите служители и това накара собственикът Жан Марио Росиньоло да се обърне за помощ към азиатците.

„Продажбата на лиценза на Deauville говори за това, че De Tomaso наистина е разработила печеливша технология – заяви Росиньоло. – Това е първата сключена сделка, която ще ни позволи не само да получим средства, но и да работим върху бъдещето на този проект”.

Кросовърът De Tomaso Deauville, който е със самостоятелно задвижване и на четирите колела, е доработен от ателието Pininfarina и бе показан на изложението в Женева през март. Очакваше се неговото пускане в производство да стане през 2012 г. Машината трябваше да се предлага с двигател V6 с обем 2.8 литра и мощност от 300 к.с., който е производство на General Motrors, а също така и с 8-цилиндров мотор.

Цената на първия модел от възродения De Tomaso трябваше да е около 85 000 евро.

Тагове: de tomaso deauville
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    до долния анонимен *** (тоя по-сложния) - ти кога си виждаал истинско "Де Томазо" и по какво това приличаше на него ? Какво тряваше да напиша , че дизайнът е перфектен за нещо китайско ли ? За твое сведение не си пиша сам плюсовете , както и нямам отношение към твоите минуси
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Истински кросоувър!Истински De Tomaso!Показно!до долния Анонимен:*** си без идеи и се чудиш кво да пишеш и сам си пишеш плюсове.
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    китайците идват , крийте жените и децата и всеки да се спасява както може